Fabrica Ford Otosan Craiova face angajări. 1300 locuri de muncă disponibile

Data:

Share post:

Ford Otosan anunță astăzi că 1.300 de noi locuri de muncă vor fi create la noua sa fabrică de vehicule și motoare de la Craiova. Aceasta este prima campanie majoră de angajare la nivel local pe care Ford Otosan o desfășoară de la finalizarea transferului de proprietate a uzinei, din iulie 2022.

Noile locuri de muncă sunt necesare pentru a susține viitoarea dezvoltare a producției Ford Otosan la Craiova, unde capacitatea de producție va crește de la 250.000 de vehicule pe an la 272.000 vehicule pe an.

Ford Otosan vrea să angajeze în principal operatori de producție, precum și experți în inginerie, întreținere și finanțe, astfel că primii noi angajați sunt așteptați să se alăture companiei la începutul lunii iunie.

“Acesta este momentul perfect să te alături și să urmezi o carieră în industria auto și sunt încrezător că împreună cu partenerii noștri, vom reuși să atragem talente noi la Ford Otosan România. Odată cu adăugarea celor 1.300 de locuri de muncă, vom ajunge la un număr de aproximativ 6.500 de angajați la fabrica din Craiova, ceea ce va asigura un program de lucru în 3 schimburi, mai târziu în acest an”, a declarat Müjdat Tiryaki, Președintele Ford Otosan Craiova.

“Încă de la preluare, Ford Otosan a angajat noi talente pentru a susține obiectivele ambițioase ale companiei în paralel cu planurile sale de dezvoltare, dar aceasta este prima noastră campanie majoră de angajare, și scopul nostru este nu doar sa angajăm din orașul Craiova, dar și să extindem căutarea în zonele vecine, în timp ce lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale relevante”, a adăugat Müjdat.

Mai multe detalii despre campania de angajare derulată de Ford Otosan se pot găsi pe pagina de LinkedIn a companiei (https://www.linkedin.com/showcase/ford-otosan-romania/). De asemenea, oricine este interesat să aplice pentru oricare dintre pozițiile disponibile este încurajat să contacteze agențiile specializate din Craiova – Manpower și Prohuman, partenerii Ford Otosan în acest proiect. Compania va prezenta oferta de angajare și la târgul de locuri de muncă organizat în Craiova de către Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă (AJOFM) pe 12 mai.

Ford Otosan a preluat fabrica Ford din Craiova în iulie anul trecut și este în prezent, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa și totodată unul dintre cei mai mari producători de autoturisme la nivel european, cu noi generații de vehicule care vor fi produse în cele patru fabrici ale companiei, din două țări (Turcia și România).

Pentru a sprijini lansarea următoarei generații a modelului Courier și a proceselor de inginerie a acestui model, Ford Otosan a anunțat anul trecut o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată între 2022 și 2024. Fabrica Ford Otosan Craiova va produce noua generație Courier (în variantele Transit și Tourneo), care va intra în producție în 2023, fiecare cu o versiune complet electrică în 2024. De asemenea, modelul Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia de o versiune complet electrică în 2024, care va fi produsă la fabrica din România.

Despre Ford Otosan

Fondată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) este o companie tranzacționată public (societate publică), în cadrul căreia Ford Motor Company și Koç Holding dețin acțiuni egale. Compania este a doua cea mai mare organizație industrială din Turcia, cea mai valoroasă companie din domeniul auto listată la Bursa de Valori din Istanbul (Borsa İstanbul).

Ford Otosan își desfășoară activitatea în 4 centre principale, dupa cum urmeaza: fabricile din Kocaeli și Eskişehir (Turcia), fabrica din Craiova (România), și Centrul de Cercetare și Design din Istanbul (Turcia) si are peste 20,000 de angajați.

Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale pentru Ford în Europa, capabil de a proiecta, dezvolta, și testa un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, pornind de la zero și ajungând la un produs final. (www.fordotosan.com.tr)

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...