Numărul șoferilor drogați a crescut alarmant în Olt: Poliția a deschis deja în 2023 tot atâtea dosare ca în întregul an 2022

Data:

Share post:

În primele trei luni ale anului 2023, poliţiştii din Olt au deschis tot atâtea dosare pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive ca în tot anul 2022.

Potrivit informaţiilor remise de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2022, au fost întocmite 11 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Numărul este egal cu cel al dosarelor deschise în primele trei luni ale anului 2023.

Sura citează mai precizează că, în anul 2022, a fost înregistrată o creștere de nouă dosare penale, întocmite pentru săvârșirea acestor infracțiuni, comparativ cu anul 2021.

„Evidențele statistice cuantificate la nivelul unității noastre vizează încadrările juridice prevăzute de Codul Penal și legile speciale și nu cuprind defalcări privind cantitățile de substanțe interzise găsite/confiscate, care au fost predate în baza unui proces-verbal către S.C.C.O. Olt.

Pentru combaterea fenomenului infracțional de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt desfășoară periodic activități informativ-preventive, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu”, transmite IPJ Olt.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...