Numărul șoferilor drogați a crescut alarmant în Olt: Poliția a deschis deja în 2023 tot atâtea dosare ca în întregul an 2022

Data:

Share post:

În primele trei luni ale anului 2023, poliţiştii din Olt au deschis tot atâtea dosare pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive ca în tot anul 2022.

Potrivit informaţiilor remise de Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în perioada 1 ianuarie 2022-31 decembrie 2022, au fost întocmite 11 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Numărul este egal cu cel al dosarelor deschise în primele trei luni ale anului 2023.

Sura citează mai precizează că, în anul 2022, a fost înregistrată o creștere de nouă dosare penale, întocmite pentru săvârșirea acestor infracțiuni, comparativ cu anul 2021.

„Evidențele statistice cuantificate la nivelul unității noastre vizează încadrările juridice prevăzute de Codul Penal și legile speciale și nu cuprind defalcări privind cantitățile de substanțe interzise găsite/confiscate, care au fost predate în baza unui proces-verbal către S.C.C.O. Olt.

Pentru combaterea fenomenului infracțional de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt desfășoară periodic activități informativ-preventive, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu”, transmite IPJ Olt.

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...