Familie căutată în judeţul Mehedinţi de o tânără adoptată în Israel. Femeia s-a născut în Drobeta Turnu Severin

Data:

Share post:

O tânără, în vârstă de 26 de ani, care locuieşte în Israel, îşi caută familia familia în judeţul Mehedinţi. 

Tânăra a fost adoptată, în anul 1997. Aceasta a postat un mesaj pe grupul de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” în încercarea de a-şi găsi familia naturală.

„Numele meu la naștere a fost VOLINTIRU ELISABETA și m-am născut pe 17 decembrie 1997 în Drobeta Turnu Severin, numele mamei mele biologice a fost tot ELIZABETA VOLINTIRU. Până în 1997, în momentul adopției am locuit la Fundația ”BAMBI”. Din actele de adopție reiese că mai am frați.

Va rog mult să îmi DISTRIBUIȚI anunțul cât mai mult în speranța ca îmi voi putea cunoaște restul familiei. Vă mulțumesc foarte mult!! Dacă aveți informații vă rog să scrieți în privat paginii”, a scris tânăra.

Adopţiile internaţionale, în urmă cu peste 20 de ani

În urmă cu peste 20 de ani, adopțiile copiilor români în SUA şi alte ţări au fost subiectul unor dezbateri intense. Această perioadă a fost marcată de o creștere semnificativă a numărului de copii români adopțați de familii americane.

În timp ce unii au considerat aceste adopții ca o soluție benefică pentru copiii orfani sau abandonați din România, alții au criticat procesul de adopție ca fiind unul prea ușor, care i-ar fi pus în pericol pe micuţi.

În 2001, guvernul român a început să impună restricții în procesul de adopție, limitând numărul de adopții permise și cerând ca toate adopțiile să treacă printr-un proces riguros de evaluare. În același timp, guvernul SUA a încurajat familiile americane să adopte copii români, oferindu-le subvenții financiare și facilitând procesul de adopție.

Cu toate acestea, în anii următori, s-au ridicat probleme cu privire la modul în care adopțiile au fost realizate. Au existat rapoarte despre cazuri de copii adopțați care au fost separați de frații și surorile lor, precum și despre familiile americane care nu au respectat promisiunea de a păstra legătura copiilor cu țara și cultura lor de origine.

În 2005, guvernul român a suspendat temporar toate adopțiile către SUA, cerând o investigație a procesului de adopție. În final, în 2007, guvernele celor două țări au semnat un acord prin care s-a stabilit că adopțiile pot continua, cu condiția ca toate adopțiile să fie supuse unei evaluări riguroase și să fie asigurat un mediu adecvat pentru dezvoltarea culturală și lingvistică a copiilor adopțați.

Articole similare

Orban: Candidatura lui Ciucă la prezidenţiale este un cadou făcut PSD

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni, când şi-a anunţat candidatura pentru Cotroceni, că preşedintele PNL,...

Jude Bellingham: Ascensiunea fulminantă a noului lider de la Real Madrid

Jude Bellingham, tânărul mijlocaș englez, a devenit rapid una dintre cele mai mari senzații din fotbalul mondial, iar...

Jude Bellingham: Ascensiunea fulminantă a noului lider de la Real Madrid

Jude Bellingham, tânărul mijlocaș englez, a devenit rapid una dintre cele mai mari senzații din fotbalul mondial, iar...

Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale. Alianţă electorală între Forţa Dreptei şi PMP

Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, și-a anunţat luni, 16 septembrie, candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta...