Familie căutată în judeţul Mehedinţi de o tânără adoptată în Israel. Femeia s-a născut în Drobeta Turnu Severin

Data:

Share post:

O tânără, în vârstă de 26 de ani, care locuieşte în Israel, îşi caută familia familia în judeţul Mehedinţi. 

Tânăra a fost adoptată, în anul 1997. Aceasta a postat un mesaj pe grupul de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” în încercarea de a-şi găsi familia naturală.

„Numele meu la naștere a fost VOLINTIRU ELISABETA și m-am născut pe 17 decembrie 1997 în Drobeta Turnu Severin, numele mamei mele biologice a fost tot ELIZABETA VOLINTIRU. Până în 1997, în momentul adopției am locuit la Fundația ”BAMBI”. Din actele de adopție reiese că mai am frați.

Va rog mult să îmi DISTRIBUIȚI anunțul cât mai mult în speranța ca îmi voi putea cunoaște restul familiei. Vă mulțumesc foarte mult!! Dacă aveți informații vă rog să scrieți în privat paginii”, a scris tânăra.

Adopţiile internaţionale, în urmă cu peste 20 de ani

În urmă cu peste 20 de ani, adopțiile copiilor români în SUA şi alte ţări au fost subiectul unor dezbateri intense. Această perioadă a fost marcată de o creștere semnificativă a numărului de copii români adopțați de familii americane.

În timp ce unii au considerat aceste adopții ca o soluție benefică pentru copiii orfani sau abandonați din România, alții au criticat procesul de adopție ca fiind unul prea ușor, care i-ar fi pus în pericol pe micuţi.

În 2001, guvernul român a început să impună restricții în procesul de adopție, limitând numărul de adopții permise și cerând ca toate adopțiile să treacă printr-un proces riguros de evaluare. În același timp, guvernul SUA a încurajat familiile americane să adopte copii români, oferindu-le subvenții financiare și facilitând procesul de adopție.

Cu toate acestea, în anii următori, s-au ridicat probleme cu privire la modul în care adopțiile au fost realizate. Au existat rapoarte despre cazuri de copii adopțați care au fost separați de frații și surorile lor, precum și despre familiile americane care nu au respectat promisiunea de a păstra legătura copiilor cu țara și cultura lor de origine.

În 2005, guvernul român a suspendat temporar toate adopțiile către SUA, cerând o investigație a procesului de adopție. În final, în 2007, guvernele celor două țări au semnat un acord prin care s-a stabilit că adopțiile pot continua, cu condiția ca toate adopțiile să fie supuse unei evaluări riguroase și să fie asigurat un mediu adecvat pentru dezvoltarea culturală și lingvistică a copiilor adopțați.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...