Fază comică pe front între doi ucraineni: unul a cerut să fie „acoperit”, iar celălalt i-a adus o pătură

Data:

Share post:

O fază comică între doi soldaţi ucraineni s-a petrecut când unul a cerut să fie „acoperit”, iar celălalt i-a adus o pătură.

Fază comică de război filmată de camera de corp a unui soldat ucrainean dezvăluie o scenă care arată că nu toţi militarii Kievului cunosc comenzile de război.

Cei doi soldaţi sunt adăpostiţi între zidurile unei case abandonate şi încearcă să iasă, fără a risca să fie văzuţi şi să ajungă în vizorul armatei ruse, potrivit epicnews.ro.

Unul dintre se apleacă pe uşă şi îi strigă celuilalt: „Acoperă-mă!”. Însoţitorul lui preia mesajul şi îi pune o pătură pe umeri, deşi colegul îi ceruse să-i „ţină spatele”, să-l apere de gloanţele inamice.

Ucraina amână deschiderea unui punct de frontieră cu România

Ucraina amână deschiderea unui punct de frontieră cu România, cel de la Diakivți, anunță presa de la Cernăuți.

La 10 noiembrie 2022, între România și Ucraina fusese inaugurat punctul de trecere a frontierei Krasnoilsk. Ceremonia s-a desfășurat pe partea românească a graniței, în localitatea Vicovu de Sus (județul Suceava). La ceremonie au asistat șefii guvernelor României și Ucrainei, Nicolae Ciucă și Denis Shmihal. La acel moment, se afirma că vama Diakivți urmează a se deschide în perioada 25 – 26 decembrie 2022.

Amenajarea unui punct de frontieră durează opt ani și încă nu e gata

Dar la 15 decembrie, șeful Administrației militare regionale din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că, din cauza schimbării companiei contractante, deschiderea vămii Diakivți trebuie să fie amânată. Zaparaniuk a spus că „sperăm” ca punctul de frontieră Diakivți să intre în funcțiune la 22 ianuarie 2023.

Lucrările de construcție la ambele puncte de control, Krasnoilsk și Diakivți, au durat opt ani. Punctele vamale dintre România și Ucraina au devenit mult mai aglomerate după ce a început războiul în Ucraina. A crescut, în mod special, tranzitul de mărfuri, întrucât porturile ucrainene la Marea Neagră sunt blocate. De aceea, pe lângă extinderea vămilor existente, se încearcă deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...