Fază comică pe front între doi ucraineni: unul a cerut să fie „acoperit”, iar celălalt i-a adus o pătură

Data:

Share post:

O fază comică între doi soldaţi ucraineni s-a petrecut când unul a cerut să fie „acoperit”, iar celălalt i-a adus o pătură.

Fază comică de război filmată de camera de corp a unui soldat ucrainean dezvăluie o scenă care arată că nu toţi militarii Kievului cunosc comenzile de război.

Cei doi soldaţi sunt adăpostiţi între zidurile unei case abandonate şi încearcă să iasă, fără a risca să fie văzuţi şi să ajungă în vizorul armatei ruse, potrivit epicnews.ro.

Unul dintre se apleacă pe uşă şi îi strigă celuilalt: „Acoperă-mă!”. Însoţitorul lui preia mesajul şi îi pune o pătură pe umeri, deşi colegul îi ceruse să-i „ţină spatele”, să-l apere de gloanţele inamice.

Ucraina amână deschiderea unui punct de frontieră cu România

Ucraina amână deschiderea unui punct de frontieră cu România, cel de la Diakivți, anunță presa de la Cernăuți.

La 10 noiembrie 2022, între România și Ucraina fusese inaugurat punctul de trecere a frontierei Krasnoilsk. Ceremonia s-a desfășurat pe partea românească a graniței, în localitatea Vicovu de Sus (județul Suceava). La ceremonie au asistat șefii guvernelor României și Ucrainei, Nicolae Ciucă și Denis Shmihal. La acel moment, se afirma că vama Diakivți urmează a se deschide în perioada 25 – 26 decembrie 2022.

Amenajarea unui punct de frontieră durează opt ani și încă nu e gata

Dar la 15 decembrie, șeful Administrației militare regionale din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că, din cauza schimbării companiei contractante, deschiderea vămii Diakivți trebuie să fie amânată. Zaparaniuk a spus că „sperăm” ca punctul de frontieră Diakivți să intre în funcțiune la 22 ianuarie 2023.

Lucrările de construcție la ambele puncte de control, Krasnoilsk și Diakivți, au durat opt ani. Punctele vamale dintre România și Ucraina au devenit mult mai aglomerate după ce a început războiul în Ucraina. A crescut, în mod special, tranzitul de mărfuri, întrucât porturile ucrainene la Marea Neagră sunt blocate. De aceea, pe lângă extinderea vămilor existente, se încearcă deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...