Fază comică pe front între doi ucraineni: unul a cerut să fie „acoperit”, iar celălalt i-a adus o pătură

Data:

Share post:

O fază comică între doi soldaţi ucraineni s-a petrecut când unul a cerut să fie „acoperit”, iar celălalt i-a adus o pătură.

Fază comică de război filmată de camera de corp a unui soldat ucrainean dezvăluie o scenă care arată că nu toţi militarii Kievului cunosc comenzile de război.

Cei doi soldaţi sunt adăpostiţi între zidurile unei case abandonate şi încearcă să iasă, fără a risca să fie văzuţi şi să ajungă în vizorul armatei ruse, potrivit epicnews.ro.

Unul dintre se apleacă pe uşă şi îi strigă celuilalt: „Acoperă-mă!”. Însoţitorul lui preia mesajul şi îi pune o pătură pe umeri, deşi colegul îi ceruse să-i „ţină spatele”, să-l apere de gloanţele inamice.

Ucraina amână deschiderea unui punct de frontieră cu România

Ucraina amână deschiderea unui punct de frontieră cu România, cel de la Diakivți, anunță presa de la Cernăuți.

La 10 noiembrie 2022, între România și Ucraina fusese inaugurat punctul de trecere a frontierei Krasnoilsk. Ceremonia s-a desfășurat pe partea românească a graniței, în localitatea Vicovu de Sus (județul Suceava). La ceremonie au asistat șefii guvernelor României și Ucrainei, Nicolae Ciucă și Denis Shmihal. La acel moment, se afirma că vama Diakivți urmează a se deschide în perioada 25 – 26 decembrie 2022.

Amenajarea unui punct de frontieră durează opt ani și încă nu e gata

Dar la 15 decembrie, șeful Administrației militare regionale din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că, din cauza schimbării companiei contractante, deschiderea vămii Diakivți trebuie să fie amânată. Zaparaniuk a spus că „sperăm” ca punctul de frontieră Diakivți să intre în funcțiune la 22 ianuarie 2023.

Lucrările de construcție la ambele puncte de control, Krasnoilsk și Diakivți, au durat opt ani. Punctele vamale dintre România și Ucraina au devenit mult mai aglomerate după ce a început războiul în Ucraina. A crescut, în mod special, tranzitul de mărfuri, întrucât porturile ucrainene la Marea Neagră sunt blocate. De aceea, pe lângă extinderea vămilor existente, se încearcă deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei.

Articole similare

Ministrul Justiţiei a transmis propunerile pentru şefia DNA. Cine se află pe listă

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef...

Pesta porcină continuă să facă probleme. Sunt active 10 focare

Pesta porcină africană contină să creeze probleme la nivel naţional. Ieri zece focare de pestă porcină africană (PPA)...

Circulaţie cu restricţii pe un drum din judeţul Vâlcea

Circulaţia se va desfăşura cu restricţii, mâine, pe un sector important de drum din judeţul Vâlcea. Este vorba despre...

Asigurători nemulţumiţi de plafonarea tarifelor RCA. Acuză că se încalcă legislația europeană

Reprezentanții companiilor de asigurări din România au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că plafonarea tarifelor RCA încalcă...