Top 5 probleme la mașină pe care le poți evita pe timpul iernii

Data:

Share post:

Iarna ne determină să ne schimbăm nu doar obiceiurile, ci și programul de activități în aer liber. Odată cu venirea ei vine și frigul, ninsoarea, înghețul și diverse alte fenomene care pot contribui la apariția problemelor diverse la mașină. Din acest motiv, îți vom spune ce trebuie să faci pentru a evita problemele la mașină pe timpul iernii.

Aspecte de care trebuie ținut cont pentru a evita apariția problemelor la mașină iarna

  1. Defecțiuni la baterie și alternator

Odată cu venirea frigului, trebuie să fii deosebit de atent la elementele de la sistemul de pornire al mașinii tale, cum ar fi bateria și alternatorul, și să te asiguri că acestea funcționează corect. Dimineața, există riscul ca mașina să pornească mai greu.  De aceea, este absolut necesar să verifici dacă aceste componente sunt în stare perfectă de funcționare.

După o pornire la rece, nu este recomandat să oprești mașina după ce ai făcut o scurtă călătorie. Uneori, bateria s-ar putea să nu se încarce complet pe distanțe scurte, așa că în astfel de condiții, este indicat să eviți călătoriile scurte.

  1. Nu amâna lucrările de întreținere și înlocuirea uleiului și a filtrelor

Iarna, este important să folosești filtre și ulei adecvate mașinii tale. Pornirile la rece sunt deosebit de delicate pentru motor, iar folosirea unui lubrifiant fără impurități și cu vâscozitatea potrivită este și mai important, întrucât asigură durabilitatea motorului. Profită de orice zi liberă pentru a face revizia și întreținerea periodică a mașinii tale. Astfel, ai siguranța că nu apar probleme nedorite.

  1. Verifică starea anvelopelor

Importanța anvelopei este și mai mare iarna, când aderența poate fi o problemă din cauza ploii, sării, zăpezii, straturilor de gheață sau chiar a combinațiilor dificile ale tuturor acestor factori. Șansele producerii unui accident din cauza unei anvelope cu uzură excesivă cresc iarna.

Amintește-ți că adâncimea minimă legală a canelurilor anvelopelor este 1,6 milimetri. Chiar și cu această limită legală, trebuie, pe cât posibil, să încerci să îți iei măsuri de precauție și să împiedici adâncimea canelurilor să scadă sub 3 milimetri. O modalitate bună pentru a afla dacă anvelopele mașinii sunt în stare bună, este să verifici dacă adâncimea lor este mai mare decât cea a cercului auriu al unei monede de un euro.

  1. Verifică dacă farurile funcționează corect

O bună vizibilitate este esențială întotdeauna, dar cu atât mai mult iarna. Iarna, se întunecă repede și, în multe cazuri, numărul de ore de întuneric depășește numărul de ore de lumină. Vei fi nevoit să circuli mai mult pe întuneric. De aceea este esențial să verifici dacă farurile mașinii tale funcționează corect.

De asemenea, este la fel de important să verifici dacă se aprind și funcționează corect și celelalte lumini de la mașină. Dacă luminile nu funcționează corespunzător, mașina devine un real pericol pe șosea.

5. Spală-ți mașina!

Deoarece iarna ninge destul de mult, iar drumul este plin de pământ și sare, s-ar putea să fii tentat să nu îți speli mașina până ce vremea nu se îmbunătățește. Sarea care îți murdărește mașina nu este o scuză pentru a nu-ți spăla autoturismul. De fapt, ar trebui să fie motivul care te determină să încerci să menții mereu curată caroseria mașinii, pe cât posibil, iarna. Sarea este cea care generează cele mai multe daune caroseriei și sub caroseria mașinii tale, fiind cauza multor defecte și a coroziunii premature. Această coroziune, pe termen lung, poate provoca daune semnificative mașinii tale, sau chiar poate crea dificultăți mai mari la vânzarea acesteia pe piața de mașini second hand.

Acestea fiind zise, îți recomandăm să ai grijă de mașină cum se cuvine tot timpul, dar mai ales iarna. Și, dacă ai nevoie de piese de caroserie oglinzi și faruri, caută pe Olx.

Intră pe Google și scrie olx piese auto. Cumpărături inspirate îți dorim!

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...