Femeie exploatată sexual timp de 12 ani. Un cuplu de proxeneţi din Dolj a obligat-o să se prostitueze în Italia şi Elveţia

Data:

Share post:

O femeie a trecut, timp de 12 ani, printr-un calvar. Aceasta a fost exploatată sexual, în Italia şi Elveţia, de către un cuplu de români, din Dolj. Proxeneţii îi luau victimei toţi banii. 

”La data de 17 mai a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane”, a transmis, miercuri, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursele citate au precizat că, în perioada 2010 – 2022, o femeie, împreună cu soţul său (decedat în anul 2022), ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Italiei şi al Elveţiei, o persoană vătămată, obţinând în acest mod venituri de peste 100.000 de euro.

”Persoana vătămată ar fi fost transportată în Italia şi adăpostită în diverse locaţii, inducându-i-se ideea că practicarea prostituţiei este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-ar fi fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma şi Sardinia. De asemenea, persoanei vătămate i-ar fi fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienţilor sau obligată să practice prostituţia în spaţiile închiriate în acest scop”, se mai arată în comunicatul de presă.

Victimă racolată prin metoda loverboy

Potrivit documentului, sumele obţinute în această modalitate ar fi fost însuşite în totalitate de către persoana bănuită şi soţul său, fiind remise personal de către persoana vătămată sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar, iar, ulterior, utilizate pentru achiziţionarea unor imobile, în judeţul Dolj.

”Persoanei vătămate, recrutate în cursul anului 2010, prin folosirea metodei loverboy, i-ar fi fost indusă falsa impresie că îşi va întemeia o familie împreună cu soţul bănuitei. De asemenea, pentru a determina continuarea practicării prostituţiei de către persoana vătămată, cel care a recrutat-o ar fi folosit diferite metode de inducere în eroare, şantaj sau constrângere psihică, constând în ameninţarea cu suprimarea vieţii, în cazul refuzului de a continua să se prostitueze”, mai arată autorităţile.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanţe doveditoare ale unor transferuri bancare şi alte înscrisuri cu caracter probatoriu. A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra celor două imobile, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziţionate cu sume provenite din comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

”La data de 17 mai a.c., procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus, faţă de persoana bănuită, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, se mai arată în comunicat.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...