Şef de Poliţie pensionat la 48 de ani. A fost înlocuit din funcție după ce a picat cu nota 3,44 concursul pentru postul de adjunct

Data:

Share post:

Un comisar-şef, fost inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, s-a pensionat la doar 48 de ani după ce la începutul lunii mai a fost înlocuit din funcție. Acesta a  picat cu nota 3,44 concursul pentru postul de adjunct.

Gabriel Nechita, fost inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, a explicat, într-o scrisoare deschisă trimisă publicației Vremea Nouă Vaslui, citată de Libertatea, decizia pensionării. Acesta spune că a fost deranjat de felul în care șefii din IGPR s-au purtat cu el.

Venit de la Poliția Bârlad, Gabriel Nechita a fost desemnat, anul trecut, mai întâi adjunct la IPJ Vaslui, apoi șeful instituției, în ambele funcții fiind desemnat după ce posturile au rămas vacante. În acest timp, el a încercat să obțină prin concurs ambele posturi, dar la cel pentru șefie nu s-a prezentat, iar la cel de adjunct a obținut nota 3,44.

Niciun candidat nu a reuşit să ia mai mult de 4 la concurs

Pentru că la ambele concursuri niciun polițist nu a reușit să ia notă mai mare de 4, IGPR a decis, la începutul acestei luni, înlocuirea lui Gabriel Nechita de la conducerea IPJ Vaslui tot cu un comisar desemnat, până la organizarea unor noi concursuri.

Noul inspector-șef al IPJ Vaslui este comisarul Dan Pelin, care era adjunct al șefului IPJ Galați. Ofițerul Gabriel Nechita urma să revină la conducerea Poliției Municipiului Bârlad. A renunțat, înaintându-și raportul pentru trecerea în rezervă cu drept la pensie de serviciu și și-a spus oful într-o scrisoare deschisă trimisă presei locale.

Ofițerul susține că a decis să nu se prezinte la concursul pentru funcția de inspector-șef, organizat în luna ianuarie pentru că nu a avut timp să se pregătească. Conducea singur instituția, postul de adjunct nefiind ocupat. Nici la acea dată, nici în prezent.

„Decidenții de la nivel național nu au învățat să spună un simplu mulțumesc”

În scrisoarea citată, fostul șef al IPJ Vaslui își motivează pensionarea declarându-se mâhnit de modul cum decidenții de la nivel central s-au comportat cu el. „Referitor la decizia de a trece în rezervă, menționez că am luat această decizie ca urmare a faptului că decidenții de la nivel național nu au învățat să spună un simplu mulțumesc, această atitudine fiind abordată și în trecut. Consider că acest lucru simplu este meritat prin prisma faptului că în perioada în care am fost desemnat să îndeplinesc atribuțiile funcției de inspector-șef, unitatea și-a îndeplinit obiectivele, iar polițiștii din cadrul unității au avut un comportament demn de haina pe care o poartă”, a mai declarat fostul șef al IPJ Vaslui.

Gabriel Nechita a ajuns la conducerea IPJ Vaslui în urmă cu un an, când a fost împuternicit adjunct al inspectorului-șef. Până atunci, ofițerul ocupase funcția de șef al Poliției Municipiului Bârlad. În octombrie anul trecut, Nechita a fost desemnat în funcția de inspector-șef al IPJ Vaslui. Postul de inspector-șef al IPJ Vaslui a fost scos la concurs la sfârșitul anului, însă, deși s-a înscris în competiție, Gabriel Nechita nu s-a mai prezentat la examen. Toți ceilalți candidați înscriși la concurs au obținut note de 2 și 4, astfel că Gabriel Nechita a rămas în continuare la comanda instituției.

Ulterior, în luna martie a acestui an, Inspectoratul General al Poliției Române a scos la concurs postul de adjunct al inspectorului-șef al IPJ Vaslui, iar comisarul Nechita s-a înscris din nou la concurs. De data aceasta s-a și prezentat la examen, fiind singurul candidat. A luat însă nota 3,44.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...