Fiica unui antrenor din handbalul românesc, ucisă în urma atacului armat de la şcoala din Serbia

Data:

Share post:

Fiica antrenorului sârb de la echipa de volei din Zalău se numără printre victimele masacrului petrecut astăzi în capitala Serbiei.

Fiica lui Dragan Kobiljski, în vârstă de doar 13 ani, era colegă de clasă cu atacatorul.

„Suntem alături de antrenorul formației noastre de volei, Dragan Kobiljski, în aceste clipe grele priciunite de trecerea în neființă a scumpei sale fetițe de doar 13 ani, în urma atentatului produs în dimineața zilei de miercuri la o școală privată din Belgrad. Conducerea SCM Zalău, împreună cu toți sportivii clubulului nostru, suntem alături de Dragan și ne rugăm pentru odihna sufletului copilei sale. Sincere condoleanțe!”, a transmis SCM Zalău, pe contul de Facebook.

Nouă persoane au murit

Nouă persoane, un paznic şi opt copii, au murit după ce un elev, în vârstă de 13 ani a deschis focul într-o școală gimnazială din Belgrad. Alţi şase elevi și o profesoară au fost răniți grav.

Între persoanele decedate sunt 7 fete și un băiat. Atacul a fost premeditat, a spus șeful poliției din Belgrad. Colegii de clasă ai suspectului susţin că acesta a intrat la ora de istorie, a deschis mai întâi focul asupra profesoarei, apoi a îndreptat arma spre copii. Acesta l-a împușcat pe agentul de pază care a încercat să-l împiedice să intre în unitatea şcolară.

Suspectul ar fi planificat atacul cu o lună înainte şi avea o listă de copii pe care urma să-i vizeze, precum şi un plan cu detalii despre clasele în care urma să intre primul, a declarat poliţia. Atacatorul a întocmit un plan al intrării şi ieşirii din şcoală – găsit pe biroul său – şi a desemnat ţintele prioritare. Suspectul şi-a lăsat geanta la intrarea în şcoală şi avea pregătite patru cocteiluri Molotov. El a scos arma imediat la intrarea în şcoală şi a tras în paznicul de securitate.

Suspectul fusese victima violenţei din partea colegilor, a confirmat ministrul educaţiei. Potrivit profesorilor, atacatorul era un elev excelent care nu a avut niciodată probleme mintale sau emoţionale. Arma atacului, un pistol de 9 mm, a fost luată din apartamentul tatălui, care a fost arestat.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...