Aeronavă adusă în sprijinul pompierilor care caută cele patru persoane dispărute după ce o barcă s-a răsturnat pe Mureş

Data:

Share post:

La trei zile după tragedia petrecută pe râul Mureş, unde un copil a murit, iar alte patru persoane au dispărut, autorităţile continuă misiunea pentru găsirea dispăruţilor.

Astăzi, în sprijinul pompierilor au intervenit 7 voluntari din cadrul Asociaţiei Naţionale de Combatere a Braconajului şi Poluării, Filiala Timiş, precum şi un voluntar cu o aeronavă care a survolat zona de căutare, până în apropierea graniţei cu Ungaria.

Potrivit ISU Timiş, miercuri seară, începând cu ora 18:00, echipajele de scafandri s-au retras la bază. Două echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş şi ISU Arad vor continua, însă, misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii. Căutările vor fi reluate dimineaţă, cu forţe şi mijloace din cadrul fiecărei subunităţi de intervenţie, începând cu ora 08:30, potrivit News.ro.

Tânăr cercetat în libertate

Tragedia s-a petrecut duminică seară. O barcă în care se aflau 12 persoane şi care era condusă de un tânăr care se afla sub influenţa alcoolului, s-a răsturnat. În urma incidentului, un copil de 3 ani, din Semlac, a murit, iar un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac sunt dați dispăruți.

Imediat după tragedie, bărbatul din judeţul Arad care a condus barca a fost reţinut, însă marţi dimineaţă, a fost eliberat după ce mandatul de reţinere pentru 24 de ore a expirat. Deocamdată bărbatul de 33 de ani este cercetat în libertate.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, barca răsturnată duminică seară în râul Mureş nu era înmatriculată.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...