Aeronavă adusă în sprijinul pompierilor care caută cele patru persoane dispărute după ce o barcă s-a răsturnat pe Mureş

Data:

Share post:

La trei zile după tragedia petrecută pe râul Mureş, unde un copil a murit, iar alte patru persoane au dispărut, autorităţile continuă misiunea pentru găsirea dispăruţilor.

Astăzi, în sprijinul pompierilor au intervenit 7 voluntari din cadrul Asociaţiei Naţionale de Combatere a Braconajului şi Poluării, Filiala Timiş, precum şi un voluntar cu o aeronavă care a survolat zona de căutare, până în apropierea graniţei cu Ungaria.

Potrivit ISU Timiş, miercuri seară, începând cu ora 18:00, echipajele de scafandri s-au retras la bază. Două echipe de căutare-salvare din cadrul ISU Timiş şi ISU Arad vor continua, însă, misiunea la suprafaţă pe tot parcursul nopţii. Căutările vor fi reluate dimineaţă, cu forţe şi mijloace din cadrul fiecărei subunităţi de intervenţie, începând cu ora 08:30, potrivit News.ro.

Tânăr cercetat în libertate

Tragedia s-a petrecut duminică seară. O barcă în care se aflau 12 persoane şi care era condusă de un tânăr care se afla sub influenţa alcoolului, s-a răsturnat. În urma incidentului, un copil de 3 ani, din Semlac, a murit, iar un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac sunt dați dispăruți.

Imediat după tragedie, bărbatul din judeţul Arad care a condus barca a fost reţinut, însă marţi dimineaţă, a fost eliberat după ce mandatul de reţinere pentru 24 de ore a expirat. Deocamdată bărbatul de 33 de ani este cercetat în libertate.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, barca răsturnată duminică seară în râul Mureş nu era înmatriculată.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...