Firma controlată de primarul liberal Marian Vasile deţine camionul care a provocat un accident MORTAL, pe un drum din Olt. Cine este administratorul societăţii (VIDEO)

Data:

Share post:

Camionul care a agăţat limitatorul de înălţime de la Dăneasa, judeţul Olt, prăbuşit peste autoturismul din spatele său, aparţine uneie dintre firmele administrate de tatăl primarului din Studina Marian Vasile. În urma accidentului, o femeie în vârstă de 66 de ani a decedat.

Octavian Vasile, tatăl lui Marian Vasile şi cel care administrează firmele familiei, s-a aflat la locul accidentului petrecut, marţi, pe drumul naţional DN 66, în comuna Dăneasa. El a declarat că aşteaptă să vadă ce spune expertiza şi dacă, în urma lucrărilor de asfaltare s-a micşorat distanţa dintre carosabil şi limitatorul de înălţime.

„El a mers normal, cum să meargă? Acum chestiunea este că noi, când am plecat din fermă, din ce am înţeles, am măsurat distanţa de la sol la vârful săgeţii cu care s-a lovit grinda şi a avut 4,05. Or, acum de asta se tot fac măsurători pentru că se consideră că, până la proba contrarie mai este, că s-a înălţat asfaltul şi că de asta a lovit-o. De la 4,05 la 4,20 sau 4,40 cât are înălţimea până la grindă, e diferenţă”, a declarat Octavian Vasile.

El acuză că grinda n-a fost prinsă de cei doi stâlpi şi de aceea s-a prăbuşit aşa uşor.

„A lovit grinda şi aia e… Iar grinda, dacă observaţi, n-a fost prinsă în stâlpi, a fost pusă provizoriu. Se vede cu ochiul liber, că dacă era prinsă, atunci când era lovită trebuia să surpe stâlpii ăia”, a adăugat el.

Potrivit IPJ Olt, din primele verificări, s-a stabilit faptul că un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, ce transporta un utilaj, condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Studina, județul Olt, ar fi acroșat un limitator de înălțime, iar o porțiune din acesta s-ar fi desprins și ar fi căzut pe un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din orașul Drăgănești-Olt.

În urma evenimentului rutier, o femeie în vârstă de 66 de ani, pasageră în autoturism, a decedat, iar alte două persoane, respectiv conducatorul autoturismului și un alt pasager din autoturism, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul municipal Caracal.

„Conducătorii celor două autovehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În  cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs produs evenimentul”, transmit reprezentanţii Poliţiei.

Firmă cu profit

SC Danstud SRL, firma administrată de Octavian Vasile, tatăl primarului Marian Vasile, înregistra în 2020 un profit net de aproape 2,3 milioane de lei la o cifră de afaceri de aproape 19 milioane de lei, iar în 2019 – un profit net cu mult mai mare, de aproape 6,2 milioane de lei, la o cifră de afaceri mai mică, de aproape 17 milioane de lei. Potrivit olt-alert.ro, în 2019, câștigul net al Danstud SRL era majorat considerabil de un contract pe bani publici, în valoare de 6,5 milioane de lei, pus la bătaie de Primăria Grădinari, pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și înființare a unui sistem de canalizare menajeră într-un sat al comunei, Satu Nou.

Pentru câștigarea licitației, firma primarului Vasile s-a asociat, atunci, cu SC Scadt SA, controlată de fostul senator Ion Toma.

Jurnaliştii Olt-Alert mai scriu că firma lui Marian Vasile a trecut de la statutul companiilor cu profit de sute de mii de lei la cele cu câștiguri nete de milioane de lei după ce a intrat în PNL. Dar asta poate fi o simplă întâmplare!

Fost membru al PDL și al PMP (unde a ocupat funcția de președinte al organizației județene Olt), primarul din Studina s-a înscris, la începutul lui 2016, în PNL. Aici, el a ocupat mai multe poziţii de conducere.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...