Vremea se schimbă. Când scăpăm de valul de ger

Data:

Share post:

După o perioadă cu temperaturi scăzute, meteorologii anunţă că vremea se schimbă. Astfel, începând de mâine mercurul din termometre va urca.

Valul de frig va persista și astăzi, dar și la noapte, afectând toate regiunile țării. Cu temperaturi în scădere rapidă, multe regiuni au înregistrat din nou, noaptea trecută, valori sub pragul gerului, de până la –20 de grade Celsius. În paralel, condițiile meteorologice s-au înrăutățit odată cu apariția precipitațiilor sub formă de ninsoare și ploaie înghețată în diverse zone. De asemenea, s-a luat în calcul riscul de formare a gheții pe șosele și trotuare, ceea ce poate duce la condiții periculoase pentru traficul rutier și pietonal.

Meteorologii spun însă că, începând de mâine, vremea începe să se încălzească timid. Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în zilele următoare și la ce trebuie să ne așteptăm. ”Vorbim de o creștere treptată a valorilor termice ce se va resimți începând de mâine, cel mai probabil și ulterior, la valorile maxime din timpul zilei. Astăzi însă, vom mai avea temperaturi negative în partea de sud a teritoriului, în sudul Munteniei, în sudul Olteniei, chiar și în capitală, -4…-5 grade Celsius. În restul țării temperaturile vor crește ușor și vor deveni pozitive pe parcursul zilei de astăzi”, a anunțat Alina Șerban în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Ninsori anunţate pentru sfârşitul săptămânii

Joi temperaturile maxime vor atinge 10…11 grade în partea de sud a teritoriului, în mod deosebit în zonele deluroase, timp în care și temperaturile minime vor fi în creștere treptată. Nu vom mai înregistra valori de -10 grade, valori de ger sau de sub pragul gerului.

Temperaturile vor scădea din nou însă spre finalul săptămânii, astfel încât vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică vom avea din nou temperaturi minime negative, dar cele maxime vor fi în mare parte pozitive, chiar dacă vor oscila ușor, cu valori de 5…6 grade în partea de sud a țării.

„Apar și precipitațiile, la momentul acesta sunt sub formă de ninsoare slabă în regiunile vestice. Se vor extinde mâine și poimâine în jumătatea nordică a teritoriului și apoi, tot acolo, vor apărea sisteme noroase ce vor aduce precipitații”, a mai explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...