Florin Barbu anunță reorganizarea Ministerului Agriculturii: Voi veni cu un pachet de reașezare a posturilor instituțiilor, astfel încât să nu mai plimbăm fermierii de la o instituție la alta

Data:

Share post:

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că lucrează la un proiect de reorganizare a ministerului și instituțiilor subordonate, care urmează să fie prezentat public într-o săptămână. Aceste decizii vor implica atât anumite posturi cât și mai multe instituții, inclusiv una care îl preocupă în mod special pe șeful de la Agricultură.

Barbu intenționează să analizeze în detaliu structura managerială a tuturor instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii și să propună o realocare a posturilor pentru a facilita accesul fermierilor români și pentru a evita plimbarea lor de la o instituție la alta. El a explicat că unele instituții trebuie să fie create pentru a fi mai accesibile fermierilor și pentru a nu-i supune unor cheltuieli și drumuri inutile.

Ministrul a exemplificat cu o instituție cu care nu este de acord din acest punct de vedere. El a subliniat că nu este corect să oblige fermierii să se deplaseze de la Direcția Agricolă la OSPA – Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice, care are doar 3 angajați în teritoriu în România. Barbu consideră că OSPA ar trebui să fie parte integrantă a Direcției Agricole.

„Cred că într-o săptămână voi veni cu reorganizarea Ministerului Agriculturii … Voi face o reanalizare din punct de vedere management a tuturor instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii și voi veni cu un pachet de reașezare a posturilor instituțiilor, astfel încât să nu mai plimbăm fermierii de la o instituție la alta, să creăm acele instituții care să fie facile fermierilor români și să nu-i mai punem pe drumuri”, a declarat ministrul Florin Barbu, prezent la deschiderea unui magazin Kaufland, în urmă cu câteva zile.

Referitor la Direcțiile Agricole Județene (DAJ), Barbu afirmă că acestea ar trebui să rămână sub Ministerul Agriculturii, contrar planurilor Guvernului de a transfera DAJ-urile la administrațiile locale în cadrul unei ordonanțe de urgență care vizează reducerea numărului de posturi la stat.

Ministrul a asigurat că nu se vor face reduceri salariale și nici nu vor fi concedieri în rândul personalului din minister. El a explicat că reorganizarea se va concentra asupra organigramei, în special în cazul secretarilor de stat, consilierilor și anumitor directori.

Florin Barbu a menționat că nu se vor afecta funcțiile de execuție și partea de management, iar numărul de secretari de stat și directori va fi redus. În prezent, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al instituțiilor subordonate existau 12.709 angajați la finele lunii ianuarie 2023. În ceea ce privește Direcțiile pentru Agricultură Județene și Municipiul București, numărul angajaților era de 1.084.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...