Au apărut denivelări pe podul peste Dunăre de la Brăila, deschis traficului acum o lună (VIDEO)

Data:

Share post:

Pe podul nou inaugurat peste Dunăre la Brăila au apărut denivelări la doar o lună de la deschiderea sa pentru circulație, conform imaginilor postate online. Atât rampele cât și viaductul principal au fost afectate de aceste denivelări.

Vineri, la Galați, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, au recunoscut situația și au pus vina pe transportatorii care nu au respectat restricția de tonaj de 40 de tone și nici restricțiile de circulație impuse în zilele cu avertizare cod portocaliu și roșu de caniculă. Cu toate acestea, au anunțat că se va efectua o expertiză pentru a determina dacă există și probleme sau erori în execuția așternutului de asfalt. Reprezentanții Ministerului Transporturilor și CNAIR au menționat că Poliția Rutieră și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) trebuie să verifice dacă restricțiile sunt respectate pe teren.

Oficialii CNAIR au declarat: „Nu este periculos, sunt deformări pe care le-am observat. Nu doar Podul Brăila se confruntă cu astfel de probleme, în general, noile obiective de infrastructură trec printr-o perioadă de stabilizare. Am solicitat efectuarea unei expertize pentru a verifica dacă există eventuale probleme în execuția asfaltului, cum ar putea fi și o metodologie de așternere a acestuia care să nu fie potrivită pentru acest tip de pod.”

Ministrul Sorin Grindeanu a adăugat că în cazul în care vor fi descoperite alte probleme, lucrarea este încă în perioada de garanție, iar asociația de construcții italo-niponă WeBuild-IhI are responsabilitatea pentru remediere. De asemenea, a menționat că trebuie să finalizeze lucrările de la pod până la Jijila până la sfârșitul anului.

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a explicat că denivelările au apărut pe rampa de acces și că au identificat cauzele, inclusiv depășirea limitelor de tonaj. Restricții de 7,5 tone au fost impuse în special în perioadele caniculare.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...