Fost ministru de Externe vrea judecător la Curtea Internațională de Justiție (CJUE)

Data:

Share post:

Bogdan Aurescu, fostul ministru al Afacerilor Externe, candidează pentru funcția de judecător la Curtea Internațională de Justiție (CJUE).

Mandatele a cinci membri ai Curții vor expira la data de 5 februarie a anului următor. Prin urmare, aceștia trebuie înlocuiți, iar unul dintre candidații pentru postul de judecător este Bogdan Aurescu, potrivit unui document al Organizaților Națiunilor Unite.

Informația a fost confirmată chiar de Bogdan Aurescu. Fostul ministru este nominalizat pentru acest post de către grupul național al Bulgariei, Estoniei, Italiei, Letoniei, Olandei, Peru, Poloniei, Portugaliei, României și Suediei. Prin urmare, acesta ar putea să devină judecător la Curtea Internațională de Justiție pentru următorii 9 ani, începând din data de 6 februarie 2024.

Mai multe state membre ONU au încurajat această candidatură, având în vedere expertiza în drept internațional și relații internaționale.

Continuarea în PressHub.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...