Fost primar din Olt, exclus din PSD

Data:

Share post:

Fostul primar al oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a fost exclus din PSD, joi seară, în urma deciziei Biroului Politic al Organizaţiei locale.

Decizia a fost una în unanimitate, fiind luată în urma evaluării activităţii acestuia ca membru al Partidului Social Democrat.

„Organizația PSD Drăgănești-Olt rămâne dedicată valorilor și principiilor social-democrate, seriozității și lucrului bine făcut. Coordonată de aceste principii, Organizația PSD Drăgănești-Olt intră în cursa electorală 2024 pentru obținerea postului de Primar și a majorității în Consiliul Local, în scopul relansării economico-sociale a orașului Drăgănești-Olt”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, preşedintele PSD Drăgăneşti-Olt, Viorel Nădescu.

Pantelie Rotaru a fost primar al oraşului Drăgăneşti timp de aproape două mandate, după ce al doilea a fost întrerupt de o condamnare penală.

În 2016, după ce câştigase al doilea mandat, a fost plasat sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, pentru abuz în serviciu, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Mai mult, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina lui Rotaru s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia de primar al oraşului Drăgăneşti-Olt, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta penală din prezenta cauză.

Rotaru şi-a reparat maşina personală pe banii primăriei.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...