Trei autostrăzi din România, lărgite la trei benzi. Două firme au depus deja oferte

Data:

Share post:

Autostrăzile A1, A2 şi A3 vor fi lărgite la trei benzi, iar două firme au depus deja oferte pentru realizarea acestor lucrări.

Au fost depuse două oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3, după ce a expirat perioada de depunere a ofertelor, anunţă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu .

Cele trei sectoare de drum unde se va face lărgirea la 3 benzi sunt: Autostrada A1 București – Pitești integral (109,6 km), Autostrada A2 între București și Fundulea și Autostrada A3 între Moara Vlăsiei și Dumbrava.

Ofertele au fost depuse de două companii: İNPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ din Turcia și TOTAL BUSINESS LAND SRL din România.

„Aceste proiecte fac parte din Strategia de Dezvoltare a Drumurilor Radiale din București-Ilfov, promovată la Ministerul Transporturilor și sunt legate de realizarea Autostrăzii de Centură a Capitalei A0. Scopul general este de a îmbunătăți eficiența tehnică și economică a rețelei de transport din România și de a îmbunătăți viteza de călătorie și condițiile traficului de mărfuri”, transmite oficialul din Ministerul Transporturilor.

Durata contractului este de 18 luni, în timpul cărora proiectantul trebuie să realizeze expertize tehnice și studii de fezabilitate, iar valoarea estimată este de 19,44 milioane de lei, fără TVA, cu finanțare din surse externe nerambursabile.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...