Trei autostrăzi din România, lărgite la trei benzi. Două firme au depus deja oferte

Data:

Share post:

Autostrăzile A1, A2 şi A3 vor fi lărgite la trei benzi, iar două firme au depus deja oferte pentru realizarea acestor lucrări.

Au fost depuse două oferte pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate pentru lărgirea la 3 benzi a autostrăzilor A1, A2 și A3, după ce a expirat perioada de depunere a ofertelor, anunţă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu .

Cele trei sectoare de drum unde se va face lărgirea la 3 benzi sunt: Autostrada A1 București – Pitești integral (109,6 km), Autostrada A2 între București și Fundulea și Autostrada A3 între Moara Vlăsiei și Dumbrava.

Ofertele au fost depuse de două companii: İNPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ din Turcia și TOTAL BUSINESS LAND SRL din România.

„Aceste proiecte fac parte din Strategia de Dezvoltare a Drumurilor Radiale din București-Ilfov, promovată la Ministerul Transporturilor și sunt legate de realizarea Autostrăzii de Centură a Capitalei A0. Scopul general este de a îmbunătăți eficiența tehnică și economică a rețelei de transport din România și de a îmbunătăți viteza de călătorie și condițiile traficului de mărfuri”, transmite oficialul din Ministerul Transporturilor.

Durata contractului este de 18 luni, în timpul cărora proiectantul trebuie să realizeze expertize tehnice și studii de fezabilitate, iar valoarea estimată este de 19,44 milioane de lei, fără TVA, cu finanțare din surse externe nerambursabile.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...