Gabriela Firea a spus adevărul despre azilele groazei: Nu am avut absolut nicio implicare

Data:

Share post:

Gabriela Firea a spus adevărul despre azilele groazei și despre acuzațiile care i-au fost aduse. Iată care a fost reacția sa când a aflat ce scrie presa locală despre ea.

Care a fost reacția Gabrielei Firea când a aflat despre azilele groazei?

Gabriela Firea a povestit, marți seară, că, în momentul în care a apărut acel articol în presă, ea și-a întrebat consiliera despre ce este vorba și i-a spus că a făcut parte din fundația care ulterior a înființat două cămine, unul în Afumați și unul în Voluntari. Consiliera ei s-a retras din acea fundație, dar avocatul care reprezenta ONG-ul respectiv nu a transmis toate aceste formulare și nu a participat niciodată la activitatea din centre.

Potrivit spuselor sale, „singura sa legătură fiind că a ajutat acel om să-și înființeze fundația”, chiar și așa, ea i-a spus că nu i se pare normal ca ea să fie pusă într-o astfel de situație și să răspundă presei pentru acțiuni pe care nu le-a făcut, pentru care nu este vinovată și pentru care este normal să se facă cercetări pentru a vedea dacă ce s-a scris este și adevărat.

„În același timp s-a și produs întreruperea contractului de colaborare ca și curier a respectivei persoane care deservea colegii din cabinetul parlamentar. La scurt timp au apărut rezultatele controalelor. Ele nu au confirmat cele scrise în presă. Relevau faptul că cele scrise în articol nu sunt conforme, iar eu nu m-am mai gândit că poate acele verificări nu erau corecte.

Noi nu știm în acest moment situația reală. Din data de 4 iulie când a izbucnit acest scandal public, cu siguranță s-au realizat mai multe verificări. Numele meu nu apare în această cercetare pentru că nu am avut absolut nicio implicare nici de bine nici de rău, cu atât mai puțin șă fi tolerat eu sau soțul meu, sau persoane de lângă mine ceea ce s-a întâmplat negativ în acele cămine”, a declarat, marți seară, Gabriela Firea în cadrul unei emisiuni TV de pe Antena 3 CNN.

Gabriela Firea nu a trimis instituții să controleze azilele de bătrâni pentru că nu avea atribuții prin lege
„Am fost solicitată să răspund celor apărute în ziarul respectiv și am primit din partea premierului Nicolae Ciucă o adresă de a spune care este punctul de vedere. Am răspuns atât presei, cât și domnului Prim-ministru.

Am transmis ceea ce era normal să fac și anume că nu pot să trimit nicio instituție subordonată să exercite controale sau verificări deoarece nu avem atribuții prin lege. Cei care au făptuit și care au o vină trebuie să plătească, dar de aici și până la a extinde și a-i face pe alții vinovați, nu cred că este normal”, a adăugat ea.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...