Gabriela Firea vrea să candideze la șefia PSD. Când ar putea fi luată o decizie în acest sens

Data:

Share post:

Senatoarea PSD Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, ar vrea să candideze la funcția de președinte al Partidului Social Democrat.

O decizie în acest sens ar putea fi luată la Consiliul Național PSD, care ar putea avea loc luna viitoare. Gabriela Firea este singurul candidat oficial anunțat în acest moment, au dezvăluit surse guvernamentale pentru Gândul

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu, actual președinte al PSD, nu pare deloc deranjat de candidatura Gabrielei Firea, potrivit acelorași surse.

Zilele trecute, Gabriela Firea declara într-un interviu că rămâne „candidatul la candidatura” pentru funcția de edil al Bucureștiului.

În ceea ce privește motivele pentru care se întârzie anunțarea candidatului, Firea a spus, într-un interviu la B1Tv, că „probabil, se fac analize, încă”.

„Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt și vom avea un start incert, dacă se amână luarea unei decizii, pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori. În cazul în care funcția de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează președinția, guvernarea, Senatul, Camera Deputaților etc, nu este nimic rău nici în acest lucru și eu accept, noi ceilalți colegi suntem de acord și sunt convinsă că vor înțelege și cetățenii„, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea s-a gândit să propună un moratoriu prin care candidatul la PMB să nu aspire la funcția de șef al formațiunii.

„Eu sunt dispusă să propun și să susțin orice moratoriu al candidatului devenit câștigător la Primăria Capitalei, moratoriu în interiorul partidului, prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice”, a afirmat senatoarea PSD.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...