Se înmulțesc cazurile de gripă din România! Un medic trage un semnal de alarmă: „Nu știu să fi văzut atât de multe…”

Data:

Share post:

Țara noastră se confruntă cu o situație îngrijorătoare iar Ministerul Sănătății deja a declarat stare de alertă epidemiologică. Cazurile de gripă sunt din ce în ce mai numeroase, iar un medic important din România mărturisește că nu își amintește să mai fi văzut o situație atât de gravă.

Potrivit celor de la adevarul.ro, Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre situația îngrijorătoare din țara noastră. Cazurile de gripă sunt din ce în ce mai numeroase, iar doctorul Sandra Alexiu ne spune că primele 24 – 48 de ore sunt decisive, atunci când vine vorba despre acest diagnostic.

„Nu știu să fi văzut atât de multe cazuri de gripă zilnic în cabinet, cum vad de 3-4 săptămâni încoace. E drept că acum având la îndemână teste rapide accesibile e mai ușor să pui diagnosticul mai repede și sa câștigi timp. Am reușit să obținem fonduri la AMFB să achiziționăm pentru colegii din București și Ilfov 360 de cutii de teste rapide combinate gripă A+B și Covid”, scrie dr. Sandra Alexiu, în postarea sa.

„Cu cât diagnosticăm mai rapid de la primele simptome, cu atât putem acționa mai repede cu antivirale disponibile atunci când e cazul. Primele 24-48 de ore sunt decisive!”, mai spune medicul, conform sursei.

Numărul cazurilor de gripă a crescut alarmant

„Dar cea mai importantă armă contra gripei este vaccinarea, care se
face de la vârsta de 6 luni! Sper că toți cei care trec acum prin gripă prima dată în viață și văd cât e de rău să țină minte până la 1 octombrie când va începe vaccinarea pentru sezonul următor!”, scrie aceasta, în încheiere.

Se pare că în ultimele trei săptămâni, numărul infecțiilor respiratorii ce sunt înregistrate săptămânal s-a dublat față de perioada de la începutul anului, iar numărul deceselor s-a triplat. Din acest motiv, cei de la Ministerul Sănătății au decis că este necesară declararea stării de alertă epidemiologică, din cauza numărului de cazuri de gripă.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...