Garda de Coastă a găsit resturi în zona de căutare a submersibilului Titan

Data:

Share post:

Garda de Coastă americană anunță o descoperire în zona de căutare a submersibilului Titan, dispărut duminică, cu cinci oameni la bord, în timpul unei scufundări turistice spre epava transatlanticului Titanic.

Descoperirea a fost făcută de un vehicul submarin controlat la distanţă (ROV), în apropiere de Titanic, care participă la căutări internaţionale ale submersibilului turistic Titan. Experţi care participă la căutări evaluează aceste informaţii, care urmează să fie discutate într-o conferinţă de presă, la Boston, în nord-estul Statelor Unite în următoarele ore, anunţă pe Twitter Paza de Coastă americană.

Rezerva de oxigen a submersibilului, la bordul căruia se aflau cinci persoane, s-au terminat teoretic joi la ora 11.08 GMT (14.08, ora României).

Paza de Coastă anunţă că urmează să susţină o conferinţă de presă joi, la ora locală 15.00 (23.00, ora României).

Vehiculul submarin operat la distanţă (ROV) Horizon a găsit fragmentele respective, pe fundul mării, în apropiere de epava Titanicului.

Conferinţa de presă urmează să fie susţinută de către contraamiralul John Mauger, comandantul Primului District al Pazei de Coastă americane, şi căpitanul Jamie Frederick, coordonatorul intervenţiei Primului District al Pazei de Coastă americane, anunţă News.ro.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...