Rompetrol anunţă o anchetă internă în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia (VIDEO)

Data:

Share post:

Compania a transmis că rafinăria continuă să funcţioneze, iar celelalte instalaţii aflate în fluxul tehnologic sunt securizate.

“În urma incidentului survenit ieri la instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), Rompetrol Rafinare a demarat o analiză internă, pentru evaluarea situaţiei operaţionale. Din primele estimări, impactul asupra activităţilor de producţie ale rafinariei este unul redus. Rafinăria Petromidia continuă să funcţioneze, restul instalaţiilor aflate în fluxul tehnologic fiind securizate”, a transmis Rompetrol, joi, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a adăugată că instalaţia MHC este scoasă din fluxul de producţie, rolul acesteia fiind preluat de alte unităţi.

“Instalaţia MHC este scoasă din fluxul de producţie, rolul acesteia fiind preluat de alte unităţi. În funcţie de evaluările interne, compania va adapta reţetele specifice de rafinare, pentru funcţionarea la capacitatea optimă a unităţilor de producţie. Rompetrol Rafinare va continua să asigure produsele necesare pe piaţa din România. După ce incendiul a fost stins în siguranţă, conform planurilor de intervenţie în astfel de situaţii, echipele locale şi autorităţile publice au realizat, în mod activ, măsuri de precauţie pentru a preveni orice reaprindere, inclusiv manevre de răcire a instalaţiei”, se mai arată în comunicat.

ISU Dobrogea a anunţat, miercuri după-amiază, un incendiu la Rafinăria Petromidia, la instalaţia de distilare a motorinei. Iniţial, peste 70 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Pentru locuitorii din Năvodari a fost trimis un mesaj Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum, iar verificările făcute de echipajul CBRN la faţa locului nu au arătat valori peste limita normală, care ar putea pune în pericol populaţia.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...