Garda de Mediu Dolj anunţă verificări după ce mai mulţi tei din curtea unei biserici din Craiova au fost tăiaţi

Data:

Share post:

Mai mulți tei din curtea Bisericii Madona Dudu din Craiova au fost tăiați, marți, solicitarea în acest sens venind din partea Mitropoliei Olteniei.  RAADPFL a fost operatorul care a executat tăierea arborilor, iar Garda de Mediu Dolj anunță verificări în acest caz, pentru a stabili dacă lucrările au fost efectuate conform legii. 

Potrivit reprezentanților RAADPFL Craiova, responsabilitatea cu privire la avizele necesare pentru legalitatea lucrărilor revine Mitropoliei Olteniei.

„Mitropolia Olteniei a solicitat RAADPFL Craiova să execute lucrarea de tăiere a arborilor amplasați în curtea Bisericii Madona Dudu (proprietatea Mitropoliei). Regia a întocmit un deviz-ofertă pentru executarea acestei lucrări, iar Mitropolia l-a acceptat și și-a asumat toată responsabilitatea în ceea ce privește avizele legale necesare pentru tăierea arborilor”, au precizat reprezentanții RAADPFL Craiova.

CITEȘTE ȘI: Peste 11.000 de țigarete descoperite ascunse într-un autocamion, la Calafat

În privința obținerii avizelor necesare, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj spune că nu au primit solicitări în acest sens.

„Mitropolia Olteniei nu a solicitat o părere în acest sens sau vreun aviz”, a precizat Monica Mateescu, directoar APM Dolj.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, Ioniță Apostolache, a precizat că este vorba despre o reamenajare a curții interioare a bisericii.

„Este vorba despre vegetație îmbătrânită. Despre tei, arbori de estență moale, de peste 50 de ani. S-a luat această decizie în vederea reamenajării curții interioare a bisericii. Se va reveni cu alți arbori, nu va rămâne așa”, a explicat Apostolache.

Craiovenii sunt dezamăgiți de această decizie luată de Mitropolia Oltenia, hotărârea stârnind zeci de reacții aprinse în mediul online.

La rândul lor, reprezentanții Gărzii de Mediu Dolj au menționat că vor face o verificare cu privire la aceste tăieri de arbori pentru a se stabili dacă au fost efectuate în baza legii.

Articole similare

Ligia Deca a fost diagnosticată cu Covid. Ministrul Educaţiei a fost într-o delegaţie alături de preşedintele Iohannis

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a fost diagnosticată cu Covid19. Aceasta s-a întors astăzi dintr-o vizită în Emiratele Arabe...

Prețuri maxime la RCA în următoarele 6 luni. Comisioanele brokerilor și costul cu înlocuirea mașinii avariate se plafonează

Prețurile maxime la RCA vor fi stabilite de fiecare asigurător la nivelul propriilor tarife de primă practicate la...

Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Pot fi depuse cererile de despăgubire

Începând de astăzi pot fi depuse cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) în cazul...

Guvernul dublează suma pe care Comisia Europeana o va acorda drept compensatii fermierilor romani afectati de afluxul de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că Guvernul dublează suma de 10 milioane de euro pe care Comisia...