Garda de Mediu Dolj anunţă verificări după ce mai mulţi tei din curtea unei biserici din Craiova au fost tăiaţi

Data:

Share post:

Mai mulți tei din curtea Bisericii Madona Dudu din Craiova au fost tăiați, marți, solicitarea în acest sens venind din partea Mitropoliei Olteniei.  RAADPFL a fost operatorul care a executat tăierea arborilor, iar Garda de Mediu Dolj anunță verificări în acest caz, pentru a stabili dacă lucrările au fost efectuate conform legii. 

Potrivit reprezentanților RAADPFL Craiova, responsabilitatea cu privire la avizele necesare pentru legalitatea lucrărilor revine Mitropoliei Olteniei.

„Mitropolia Olteniei a solicitat RAADPFL Craiova să execute lucrarea de tăiere a arborilor amplasați în curtea Bisericii Madona Dudu (proprietatea Mitropoliei). Regia a întocmit un deviz-ofertă pentru executarea acestei lucrări, iar Mitropolia l-a acceptat și și-a asumat toată responsabilitatea în ceea ce privește avizele legale necesare pentru tăierea arborilor”, au precizat reprezentanții RAADPFL Craiova.

CITEȘTE ȘI: Peste 11.000 de țigarete descoperite ascunse într-un autocamion, la Calafat

În privința obținerii avizelor necesare, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj spune că nu au primit solicitări în acest sens.

„Mitropolia Olteniei nu a solicitat o părere în acest sens sau vreun aviz”, a precizat Monica Mateescu, directoar APM Dolj.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, Ioniță Apostolache, a precizat că este vorba despre o reamenajare a curții interioare a bisericii.

„Este vorba despre vegetație îmbătrânită. Despre tei, arbori de estență moale, de peste 50 de ani. S-a luat această decizie în vederea reamenajării curții interioare a bisericii. Se va reveni cu alți arbori, nu va rămâne așa”, a explicat Apostolache.

Craiovenii sunt dezamăgiți de această decizie luată de Mitropolia Oltenia, hotărârea stârnind zeci de reacții aprinse în mediul online.

La rândul lor, reprezentanții Gărzii de Mediu Dolj au menționat că vor face o verificare cu privire la aceste tăieri de arbori pentru a se stabili dacă au fost efectuate în baza legii.

Articole similare

Percheziţii într-un dosar de evaziune şi contrabandă: Bijuterii şi importante sume de bani, găsite de poliţişti la locuinţa unei tinere din Slatina

Două percheziţii au fost desfăşurate, în această dimineaţă, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt,...

Se lucrează pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Imagini de pe şantier (FOTO)

Se lucrează intens pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, transmit reprezentanţii Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova. Potrivit sursei...

Primarul fugar Cherecheş s-ar fi refugiat pe o insulă din Italia alături de mama şi soţia sa

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a...

Subprefectul de Olt reclamă că a răcit la plămâni pentru că prefectul n-a reparat centrala termică. Angajaţii prefecturii, nevoiţi să muncească în frig

Subprefectul de Olt Ana Maria Ciauşu reclamă, pe contul său de Facebook, că a răcit la plămâni deoarece...