George Simion a fost citat la Direcţia Generală Anticorupţie

Data:

Share post:

Liderul AUR, George Simion, a primit o citaţie de la Direcţia Generală Anticorupţie. Acesta susţine că nu are ”nicio emoţie” privind dosarul. DGA a precizat că Simion are calitatea de martor, urmând a fi audiat cu privire la aspecte sesizate chiar de către acesta.

”Am primit o citaţie căreia ii voi da curs neîntârziat, cu respectarea prevederilor legale. Nu cunosc detalii cu privire la speţă, dar nu am nicio emoţie referitor la o eventuală cauză în care sunt citat. Nu poate fi vorba decât de calitatea de martor pe care aş putea-o avea în vreun dosar. Sunt un om responsabil şi am cerut întotdeauna autorităţilor să aplice legea fără să ţina cont de statutul persoanelor implicate în diferite cauze”, a arătat George Simion, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că a observat ”un interes deosebit” al autorităţilor în ceea ce îl priveşte.

”Suntem verificaţi la sânge pentru o vulnerabilitate informatică la aplicaţia partidului, suntem controlaţi drastic pentru fiecare leu pe care l-am cheltuit în ultima vreme, trebuie să dam socoteală pentru că am lansat un spital mobil care oferă servicii medicale gratuite românilor, iar acum sunt citat intr-un dosar DNA. (…) Dar, ca un cetăţean onest, ma bucur ca angrenajul unui sistem de justitie extrem de greoi se deblochează şi se pune în mişcare intr-un ritm atât de susţinut. Sper sa nu se oprească după câteva ştiri senzaţionale despre persoana mea sau partidul Alianţa pentru Unirea Românilor”, a susţinut el.

Reprezentanţii DGA au arătat, vineri, într-o serie de precizări publicate pe site-ul instituţiei, privind ”citarea unei persoane care are calitatea de preşedinte al unui partid politic”, că această persoană ”are calitatea de martor, urmând a fi audiată cu privire la aspecte sesizate chiar de către aceasta”.

”Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie desfăşoară activitatea procedurală în cauză în baza ordonanţei de delegare emisă de către unitatea de parchet competentă”, a transmis DGA, conform News.ro.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...