George Simion a fost citat la Direcţia Generală Anticorupţie

Data:

Share post:

Liderul AUR, George Simion, a primit o citaţie de la Direcţia Generală Anticorupţie. Acesta susţine că nu are ”nicio emoţie” privind dosarul. DGA a precizat că Simion are calitatea de martor, urmând a fi audiat cu privire la aspecte sesizate chiar de către acesta.

”Am primit o citaţie căreia ii voi da curs neîntârziat, cu respectarea prevederilor legale. Nu cunosc detalii cu privire la speţă, dar nu am nicio emoţie referitor la o eventuală cauză în care sunt citat. Nu poate fi vorba decât de calitatea de martor pe care aş putea-o avea în vreun dosar. Sunt un om responsabil şi am cerut întotdeauna autorităţilor să aplice legea fără să ţina cont de statutul persoanelor implicate în diferite cauze”, a arătat George Simion, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că a observat ”un interes deosebit” al autorităţilor în ceea ce îl priveşte.

”Suntem verificaţi la sânge pentru o vulnerabilitate informatică la aplicaţia partidului, suntem controlaţi drastic pentru fiecare leu pe care l-am cheltuit în ultima vreme, trebuie să dam socoteală pentru că am lansat un spital mobil care oferă servicii medicale gratuite românilor, iar acum sunt citat intr-un dosar DNA. (…) Dar, ca un cetăţean onest, ma bucur ca angrenajul unui sistem de justitie extrem de greoi se deblochează şi se pune în mişcare intr-un ritm atât de susţinut. Sper sa nu se oprească după câteva ştiri senzaţionale despre persoana mea sau partidul Alianţa pentru Unirea Românilor”, a susţinut el.

Reprezentanţii DGA au arătat, vineri, într-o serie de precizări publicate pe site-ul instituţiei, privind ”citarea unei persoane care are calitatea de preşedinte al unui partid politic”, că această persoană ”are calitatea de martor, urmând a fi audiată cu privire la aspecte sesizate chiar de către aceasta”.

”Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie desfăşoară activitatea procedurală în cauză în baza ordonanţei de delegare emisă de către unitatea de parchet competentă”, a transmis DGA, conform News.ro.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...