George Simion a strâns aproape jumătate de milion de euro la nuntă

Data:

Share post:

Președintele AUR, George Simion, a strâns aproape jumătate de milion de euro la nuntă. Aceasta este suma care apare în declarația de avere depusă la 14 iunie 2023.

Șeful AUR, George Simion a susținut că nu deține în prezent banii trecuți în declarația de avere, precizând că a trecut darul de nuntă pentru că așa este corect. Liderul de partid a trecut în declarația de avere un singur apartament, cumpărat de soție anul trecut. În document se mai regăsește și o mașină, un Ford Fiesta cumpărat în 2006.

Liderul AUR a notat și indemnizația de parlamentar în valoare de 141.148 lei pe an. Pe numele soției nu este trecut însă niciun venit.

În privința datoriilor, potrivit noii declarații de avere, soția liderului AUR mai are un credit ipotecar la Raiffeisen Bank contractat în 2022 şi cu scandenţa în 2051, în valoare de 210.273 lei.

Simion, nuntă cu mii de participanți

La momentul evenimentului șeful AUR susținea că se aşteaptă să fie 10.000 de participanţi. Nunta a avut loc pe 27 august într-un resort de lux. Potrivit estimărilor, din cei 10.000 de participanți care-și anunțaseră prezența a venit în final aproximativ un sfert.

În 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) interzicea oficierea căsătoriilor în afara lăcașurilor de cult. S-a luat decizia ca slujba pentru Taina Botezului şi Taina Cununiei să aibă loc doar în bisericile parohiale, și nu în aer liber sau în alte locuri neconvenţionale, pe considerentul că se transforma în spectacol și pierdea din solemnitate.

De atunci, însă, s-au produs nenumărate excepții, precum cea de anul trecut, din Oveselu – Măciuca, județul Vâlcea. La fel ca în alte cazuri, și de această dată s-a obținut derogare de la BOR.

Pe pagina creată special pentru acest eveniment au fost publicate numerele de telefon ale filialelor județene ale AUR, pentru participanții care mai au de ridicat brățări de acces la eveniment. În plus, a fost postată și o hartă a nunții.

În cadrul evenimentului s-a remarcat prezența meșteșugarilor veniți din toate colțurile țării, în cadrul serbării câmpenești, a corturilor dedicate mai multor regiuni etnografice din țara noastră, mâncarea, balonul cu aer cald și spectacolele cu cai și cu temă istorică, pe muzica și voia bună.

„Sunt sărac din punct de vedere material”

Nunta lui George Simion a costat aproape 500.000 de euro, a spus deputatul AUR Dan Tănasă, lucru confirmat și de liderul AUR, deși anterior anunțase că cheltuielile au fost de numai 12.000 de euro.

„Tocmai am aflat că am 400 de mii de euro în conturi și mă sună toată lumea să le dau și lor. Nu am! Am trecut în declarația de avere ceea ce a fost la nuntă pentru că așa este corect, toate darurile, toate alimentele care au fost la nuntă. Va mulțumesc fiecăruia dintre voi care ați fost acolo, care m-ați onorat cu prezența voastră. Sunt sărac din punct de vedere material. Nu pentru bogații lumești am intrat în această lupta. România nu e o țară săracă. România e o țară bogată”, a transmis liderul AUR, conform Digi24.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...