Gheorghe Dincă iese la atac de după gratii. Cere audierea anchetatorilor şi spune că a fost forțat să-și recunoască faptele

Data:

Share post:

Gheorghe Dincă, bărbatul condamnat, pe fond, la 30 de ani de închisoare pentru omor, viol și trafic de persoane, iscă un nou scandal de după gratii. Bărbatul susține că este nevinovat și spune că are dovezi că a fost bătut și obligat să-și schimbe declarațiile, în timpul anchetei.

Potrivit publicaţiei FANATIK, apelul din dosarul Caracal se judecă în spatele ușilor închise. Asta deoarece magistrații au admis cererea Ministerului Public și a avocatului familiei Măceșanu, care au motivat că victimele lui Dincă erau minore la data comiterii faptelor.

Dincă le-ar fi spus judecătorilor că este în posesia unei înregistrări, pe un stick, în care este bătut de un comisar de poliție, acesta fiind nevoit să-și recunoască vinovăția deși nu a săvârșit faptele imputate. Bărbatul a solicitat administrarea probatoriului în legătură cu această presupusă dovadă, urmând ca ea să fie depusă, în cazul în care va fi admisă, de avocatul său din oficiu.

Potrivit informațiilor obținute de FANATIK din dosar, la cea mai recentă înfățișare, Gheorghe Dincă a cerut audierea procuroarei Oana Schmidt Hăineală, fostă șefă la DIICOT, despre care susține că l-a forțat să-și schimbe declarația. Dincă spune că, în timpul audierii sale la DIICOT, el a declarat că Alexandra și Luiza au părăsit casa lui în viață, fiind luate de două persoane care ar fi implicate în traficul de persoane, Ștefan Buță și Petruța Mogoșeanu.

Oana Hăineală i-ar fi interzis lui Dincă să treacă în declarație cele două nume, susține ”monstrul din Caracal”. Un alt personaj pe care Gheorghe Dincă l-a solicitat ca martor este Mircea Popescu, investigator sub acoperire. Se pare că este vorba despre un bărbat care a fost introdus în celulă cu inculpatul principal din dosarul Caracal, și care l-a înregistrat pe acesta în timp ce descria cu lux de amănunte cum le-a violat și ucis pe cele două fete.

Nici urmă de victime

În ceea ce le privește pe Alexandra Măceșanu și Luzia Melencu, judecătorii spun că nu e treaba lor să le găsească pe fete, ci să-l condamne sau să-l achite pe Dincă. De găsirea fetelor trebuie să se ocupe poliția.

Paradoxal, în acest moment, cu excepția DIICOT, toate părțile implicate în proces, de la Dincă la avocații familiilor victimelor, susțin, fie că fetele sunt în viață, fie că nu există suficiente dovezi care să probeze uciderea lor în curtea inculpatului din Caracal.

Tot la această înfățișare, judecătorii au respins cererea avocatei Obîrșanu de administrare a probelor legate de telefonul Luizei Melencu. Mai exact, avocata a vrut să depună la dosar un CD obținut de la DIICOT, din care reiese că telefonul mobil al Luizei Melencu a consumat date în perioada august-septembrie 2019, la multă vreme după presupusa moarte a fetei.

Magistrații spun că acest probatoriu a fost administrat de instanța de fond.

Celălalt avocat, care reprezintă familia Măceșanu, a cerut disjungerea cauzei, acuzând-o pe reprezentanta familiei Melencu de obstrucționare a actului de justiție. Avocatul spune că Obîrșanu intervine ”nelegeal și netemeinic” pe infracțiunea săvârșită de Gheorghe Dincă în raport cu Alexandra și că a acuzat familia Măceșanu că ”a cunoscut și cunoaște” unde este fiica lor. Instanța a respins cererea de disjungere, potrivit FANATIK.

Condamnat la pedeapsa maximă de 30 ani închisoare cu executare „monstrul din Caracal” s-a pocăit. Acesta a fost acceptat în asociația penticostală Misiunea Family to Family. Acesta s-a botezat la noua religie pe 19 februarie, alături de alți 7 deținuți, în penitenciarul închisorii din Craiova.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...