Copil adus pe lume cu instrucţiuni prin apel video

Data:

Share post:

O femeie din judeţul Botoşani a adus pe lume un bebeluş primind instrucţiuni de la cadrele medicale prin apel video.

Ieri noapte judeţul din Nordul Moldovei s-a afla sub cod roşu de ninsori, iar toate drumurile au fost blocate. Femeia, în vârstă de 41 de ani, locuieşte într-o localitate destul de izolată, iar la un moment dat i-a venit sorocul. Aceasta a sunat la 112 pentru a cere ajutor, însă cadrele medicale nu au putut ajunge la caz din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

În acest context, pentru a o ajuta pe femeie, prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca, s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri. Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat, prin apel video, și a ajutat-o pe mamă să născă. Femeia a adus pe lume o fetiță de aproximativ 2,8 kg. Mama și nou-născutul sunt în stare bună.

La aproape 12 ore după naştere o ambulanţă a ajuns la locuinţa femeii, iar mama şi bebeluşul au primit îngrijiri medicale, iar ulterior au fost preluate la spital, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...