Guvernul aşteaptă luni un nou răspuns de la Sindicatele din Educaţie, după ce a anunţat că va veni cu măriri salariale în două tranşe

Data:

Share post:

Sindicaliştii din educaţie au anunţat duminică, după discuţiile cu premierul Nicolae Ciucă, că luni, greva continuă. Răspunsul la oferta Guvernului va fi dat luni la 10:00, după consultarea proiectului de majorare a salariilor. Premierul Nicolae Ciucă a declarat duminică, după discuţiile cu sindicaliştii din educaţie, că Executivul a dat dovadă că ceea ce a promis a făcut, precizând că luni, după răspunsul sindicaliştilor, va avea loc o nouă şedinţă de Guvern pentru aprobarea OUG privind salariile şi astfel conflictul de muncă se va încheia. Ciucă a anunţat că la discuţiile cu sindicaliştii din educaţie au luat parte şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, ministrul Educaţiei, ministrul Muncii, precum şi secretarul general al Guvernului, potrivit news.ro.

Guvernul le-a propus sindicaliştilor o creştere salarială medie de 25% de la 1 iunie, 1500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar până în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027, precum şi 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ianuarie 2024.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, anunţă că Guvernul a propus, duminică, majorări salariale pentru angajaţii din educaţie în două tranşe, o tranşă de la 1 ianuarie 2024 şi o a doua tranşă din anul 2025. Acesta a precizat că propunerile Guvernului vor fi aduse la cunoştinţa angajaţilor din sistem şi că reprezentanţii acestora se vor pronunţa luni, la ora 10.

„Este logic că primească colegii noştri proiectul actului normativ şi în funcţie de conţinutul acestuia ne vor da un răspuns până mâine, răspuns pe care îl comunicăm. Până atunci, greva continuă”, a afirmat Marius Nistor.

Marius Nistor a precizat că prim-ministrul i-a anunţat că proiectul actului normativ va fi pus în dezbatere publică.

Întrebat dacă vor fi recuperate cursurile care nu au fost predate în perioada grevei vor fi recuperate, liderul FSLI, Simion Hancescu, a răspuns: „Şcoala nu este magazin. Nu poţi să pui lacătul. În mod logic, lecţiile care au fost predate trebuie recuperate”.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...