Copil de 11 ani dispărut, într-o comună din Olt, găsit într-o pădure după o amplă operaţiune de căutare

Data:

Share post:

Un copil de 11 ani din Caracal, aflat sub supravegherea bunicilor în Fălcoiu, a plecat de acasă fără să anunțe pe nimeni. După ample căutări, copilul a fost găsit într-o pădure la aproximativ 10 kilometri distanță de casă.

Poliția a fost alertată de către tatăl copilului despre dispariția acestuia, care s-a întâmplat în timp ce se afla la domiciliul bunicilor din comuna Fălcoiu. Polițiștii de la Secția nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus au constatat că, în jurul orei 16:00, copilul de 11 ani s-a îndepărtat de bunica sa și nu a răspuns la solicitarea acesteia de a se întoarce.

După investigații, s-a descoperit că minorul a mers cu bicicleta spre o pădure în apropierea satului Cioroiu, județul Olt. Echipe mixte de căutare, alcătuite din polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari, au fost mobilizate și au efectuat verificări.

În cele din urmă, copilul a fost găsit în pădurea din apropiere de Cioroiu, la aproximativ 10 km de locuința bunicilor. Nu s-a întâmplat nicio infracțiune asupra copilului în timpul absenței sale, acesta fiind predat tatălui său.

La operațiunea de căutare, care a durat peste o oră, au participat 19 polițiști cu un câine de urmă de la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, 9 pompieri de la Inspectoratul de Situații de Urgență Olt, 5 jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt și peste 30 de voluntari din comuna Fălcoiu, județul Olt.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, la data de 10 iunie, ora 17.10, de către un bărbat din municipiul Caracal, despre faptul că fiul său, în timp ce se afla la domiciliul bunicilor, din comuna Fălcoiu, județul Olt, a plecat de la domiciliu acestora și s-a îndreptat către o direcție necunoscută.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, care, din primele verificări, au constatat faptul că, în jurul orei 16:00, un minor, în vârstă de 11 ani, în timp ce se plimba cu bicicleta pe o stradă din comuna Fălcoiu, s-a îndepărtat de bunica sa și nu a răspuns la solicitarea acesteia de a reveni.

În urma activităților investigativ-operative, s-a stabilit faptul că minorul s-a deplasat cu bicicleta către o pădure din vecinătatea satului Cioroiu, județul Olt.

Imediat, au fost alcătuite echipe mixte de căutare, formate din polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari, care au efectuat verificări.

În urma activităților de căutare, minorul a fost identificat în pădurea din apropierea localității Cioroiu, la aproximativ 10 km de locuința bunicilor”, transmite IPJ Olt.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...