Guvernul, disperat să acopere o gaură de 4 miliarde de euro! Ciolacu a propus să fie concediați pensionarii reangajați la stat! Banii sunt necesari pentru a păstra ținta de deficit bugetar

Data:

Share post:

În aceste momente, Guvernul României caută soluții disperate pentru a acoperi o gaură de 4 de miliarde de lei pentru a păstra ținta de deficit bugetar asumată anterior.

Guvernul, disperat sa acopere o gaura de 4 miliarde de euro! În acest sens, Marcel Ciolacu a propus sa fie concediați pensionarii reangajați la stat, au dezvăluit unele surse guvernamentale pentru Digi24.

Aceleași surse spun că premierul Nicolae Ciucă le-ar fi cerut miniștrilor din cabinetul său să vină cu propriul program de reducere de cheltuielilor care să cuprindă înghețarea salariilor, dar și reducerea unor indemnizații.

Mai mult, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut miercuri ministerelor și celorlalte instituții aflate în subordinea statului să facă o restructurare în rândul angajaților care primesc pe lângă salariu și pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare.

În cazul în care nu vor fi făcute reduceri astfel încât să fie acoperită gaura de 4 miliarde de euro, Executivul s-ar confruntă la jumătatea anului cu probleme serioase, afirmă aceleași surse.

Ministrul Finanțelor a prezentat în ședința Coaliției de marți propunerile pentru reducerea cheltuielilor guvernamentale și a făcut mențiunea că nu se va tăia nimic din investiții. Reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea cheltuielilor cu deplasările, carburanții, echipamentele din instituții se numără printre propunerile agreate cu premierul Ciucă.

Totodată, Guvernul va îngheța creșterile salariale până când va fi gata legea salarizării unitare.

În plus, Executivul vrea să reducă numărul secretarilor de stat și cel al membrilor din Consiliile de Administrație și plănuiește o reducere a indemnizațiilor pentru ședințe acestora.

Adrian Câciu a prezentat în ședința de marți mai multe date conform cărora, ANAF nu a reușit să îndeplinească țintele asumate de colectare de impozite la bugetul statului, motiv pentru care ținta de deficit bugetar este în pericol să nu fie respectată.

Marcel Ciolacu cere eliminarea bonusurilor bugetare
Marcel Ciolacu vrea eliminarea bonusurilor bugetare. Șeful PSD a transmis că este profund inechitabil ca atunci când cetăţenii se confruntă cu greutăţi şi cu scăderea puterii de cumpărare cheltuielile statului să se extindă fără măsură.

„Este profund inechitabil ca atunci când cetăţenii se confruntă cu greutăţi şi cu scăderea puterii de cumpărare cheltuielile statului să se extindă fără măsură. Un guvern, care este alături de cetăţeni, trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituţiile publice. Trebuie să analizăm toate zonele din aparatul de stat în care există cheltuieli exagerate sau nejustificate. De exemplu, ar trebui eliminate toate acele ‘bonusuri de lungă durată’ din sectorul bugetar. Mă refer la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepţional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanţa în muncă”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Ținând cont că s-a vorbit mult despre reforma pensiilor, liderul PSD a transmis că ar trebui ca toate ministerele şi celelalte instituţii să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare.

„Este o sfidare să îi vedem pe acei ‘tineri pensionari’ reangajaţi la stat, uneori pe aceeaşi funcţie, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetăţenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viaţă pentru a-şi câştiga cuvenita pensie. Solicit deci o curăţenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiţii! Dar trebuie să reducem drastic risipa”, a mai spus liderul PSD.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...