IKEA a anunţat când deschide magazinul despre care s-a spun că nu găseşte angajaţi pentru că salariul este prea mic

Data:

Share post:

Retailerul IKEA a anunţat că va deschide pe 8 iunie 2023 al treilea magazin din România, situat în orașul Timișoara. În jurul acestui magazin s-a creat, recent, o controversă cu privire la angajări, existând dificultăţi în găsirea de personal.

Acesta va fi cel mai sustenabil magazin IKEA din sud-est, cu standarde de construcție și operațiuni de business ridicate, potrivit greatnews.ro. Magazinul va avea o suprafață de 26.000 de metri pătrați și va oferi o gamă largă de 83.000 de produse de amenajare a locuinței.

Investiția în magazinul din Timișoara se ridică la peste 60 de milioane de euro și reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din partea de vest a țării să beneficieze de o experiență IKEA completă.

Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timișoara a declarat că magazinul va oferi posibilitatea clienților de a duce o viață mai bună, mai plăcută și mai sustenabilă acasă, într-un mod accesibil.

Care este salariul unui angajat al IKEA

Reprezentanţii IKEA au transmis un comunicat de presă, în luna martie, după ce au apărut informaţii conform cărora nu pot să deschidă magazinul construit în Timişoara, pentru că oamenii nu vin pe un salariu atât de mic.

Cei de la IKEA transmit că salariul net pentru magazinul din Timişoara porneşte de la 3.000 lei, lunar fix. Acestei sume se adaugă sporuri de weekend şi de noapte.

„Pentru IKEA, bunăstarea angajaților noștri reprezintă o prioritate după care ne ghidăm în tot ceea ce facem. Astfel, ne-am luat angajamentul să oferim un sistem de salarizare corect, incluziv și competitiv pentru toți colegii noștri, iar din acest motiv nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie. Salariile oferite de IKEA sunt stabilite în baza unui studiu amănunțit, care include un proces de evaluare a pieței din zona respectivă.

Salariul net pentru colegii noștri din Timișoara pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului. În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile. Printre aceste beneficii se găsesc serviciile medicale gratuite, prin intermediul abonamentelor medicale private sau a asigurării de sănătate, fond de pensie privată, programul de bonus anual IKEA, indemnizația pentru work from home, voucherele de vacanță, cadourile pentru zilele de naștere și aniversările de muncă, reducerile de 15% la majoritatea produselor IKEA din magazinele din România, dar și reduceri în valoare de 30% la produsele din Magazinul cu Produse Suedeze și la aproape 2.000 de produse de amenajare a locuinței și de economisire a energiei în magazinele IKEA din toată țara. Totodată, amintim beneficii precum sprijin parental adițional, cum ar fi o lună de vacanță suplimentară față de cea prevăzută de lege pentru tați, astfel încât ei să o poată fi alături de copiii lor de îndată ce partenerele lor se întorc la muncă, precum și posibilitatea ca mamele și tații să lucreze o lună part-time, atunci când revin din concediul parental și să primească salariu pentru muncă full-time, precum și multe altele”, transmit reprezentanţii IKEA.

Construcția unui magazin IKEA este un proiect complex, adaugă sursa citată, care poate fi influențat de o serie de factori externi.

„ Procesul de recrutare în masă, demarat la 1 februarie 2023, nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului”, conchid cei de la IKEA.

Articole similare

Elevi din Gorj, săltaţi de procurori într-un dosar de trafic de droguri. Patru tineri, reţinuţi (VIDEO)

41 de persoane, printre care şi elevi de la mai multe şcoli din Gorj, au fost audiate de...

Traficant de droguri săltat de procurorii DIICOT. Ar fi vândut cannabis, în mai multe rânduri, în ultimele două luni (FOTO)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost reţinut de procurorii DIICOT din Teleorman, fiind bănuit...

Fost ministru de finanţe condamnat la închisoare pentru corupţie. După gratii merge şi cumnatul lui Mircea Geoană

Fostului ministru de Finanțe, Sebastian Vlădeascu, a fost condamnat astăzi la șapte ani și patru luni de închisoare...

Șefa unei companii aflată în subordinea Ministerului Energiei, reţinută pentru delapidare. Bani ţinuţi în saci şi genţi

Ioana Timofte, directoarea Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, a fost reținută. Informațiile din dosar arată că genți și...