Şoşoacă şi Simion, executaţi silit de ANAF

Data:

Share post:

Parlamentarii Diana Şoşoacă (Partidul SOS)şi George Simion (Partidul AUR) sunt executaţi silit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat miercuri seară, la postul B1 TV, că este vorba despre neplata unor amenzi sau cheltuieli judiciare.

„Chiar Diana Şoşoacă şi George Simion sunt executaţi silit de ANAF pentru că nu şi-au plătit unele amenzi şi cheltuieli judiciare. Aceste acţiuni duc ca Parlamentul României să aibă cea mai scăzută cotă de încredere de la înfiinţarea acestei instituţii”, a spus Heiuş.

George Simion are vechi probleme cu ANAF. Primăria comunei Garoafa din județul Vrancea, unde parlamentarul are domiciliu, a emis anunț colectiv pentru comunicarea prin publicitate, care conține șapte somații și trei notificări de plată pe numele deputatului, pe data de 23 martie 2023.

Conform informațiilor, toate actele administrative fiscale au fost trimise de ANAF între 12 mai 2022 și 23 martie 2023, însă nu au fost achitate de debitor până la sfârșitul lunii precedente.

Deși sumele datorate de George Simion către fiscul român nu au fost făcute publice, acesta a primit mai multe amenzi de la Jandarmeria Română, pentru participarea la diferite proteste. Cu toate acestea, acesta a reușit să anuleze unele dintre ele în instanță, dar nu pe toate.

La rândul său, Diana Şoşoacă, a fost amendată în repetate rânduri şi de multe ori a pierdut în instanţă procesele prin care contesta contravenţiile.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...