În Slatina, biletele de autobuz se vor putea achiziţiona prin SMS

Data:

Share post:

Compania de transport în comun din Slatina, Loctrans, implementează un sistem de achiziţionare a biletelor de călătorie prin SMS.

Directorul Loctrans, Emil Popa, a declarat în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că sistemul urmează să fie implementat în cel mai scurt timp.

„Dacă municipalitatea a făcut toate eforturile să implementeze cu succes proiectul de e-ticketing, am văzut că există o altă soluţie de achiziţie a biletelor de autobuz, prin SMS. Urmează să vedem ce firmă vom găsi care să pună la dispoziţie acest serviciu cu costuri minime şi să-l implementăm şi noi. Se va tasta un număr scurt şi va primi un SMS de confirmare cu linia pe care circulă şi durata de valabilitate, dar şi costul. SMS-ul va ţine loc de bilet”, a declarat Popa.

Primăria Slatina implementează două proiecte ce vizează modernizarea transportului public în comun din municipiu ce însumează aproximativ 17 milioane lei, bani europeni.

Este vorba despre instalarea a 41 de noi staţii pentru călători moderne, 21 de automate de bilete, dar şi implementarea unui sistem de e-ticketing care le facilitează călătorilor procurarea de bilete.

Totodată, prin sistemul de e-ticketing vor putea fi achiziţionate bilete şi direct din autobuze.

De asemenea, transportul în comun din Slatina se face 100% cu autobuze electrice, achiziţionate cu fonduri externe, fiind o situaţie singulară la nivelul regiunii. Reprezentanţii societăţii de transport în comun spun că, faţă de preţul plătit pentru carburantul fosil, costurile au scăzut cu aproape 25%. În plus, nu există noxe şi nici zgomot.

Opt dintre autobuzele electrice au fost achiziţionate de Primăria Slatina prin intermediul unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, în valoare de 21.200.000 lei, fără TVA. Pe lângă autobuze, s-au cumpărat şi trei stații de încărcare rapidă și opt stații de încărcare lentă.

În paralel, municipalitatea a derulat proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice», finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 25.193.472 lei. Prin acesta s-au cumpărat zece autobuze electrice, dar şi zece staţii de încărcare electrică lentă.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...