Încă un pas spre digitalizare. Program dezvoltat pentru obţinerea online a certificatelor de naştere, deces, căsătorie şi divorţ

Data:

Share post:

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat, aseară, că certificatele de naştere, căsătorie, divorţ şi deces vor putea fi obținute online. Asta deoarece a fost dezvoltat un sistem informatic de administrare a fluxurilor operaționale și a serviciilor de stare civilă.

Acesta este primul proiect de anvergură în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare, finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Serviciul de Telecomunicaţii.

„Proiectul SIIEASC se încheie azi, însă el este fundamental parteneriatului de lungă durată între MCID şi MAI. Acest parteneriat va face viaţa românilor din ţară şi din diaspora mai uşoară. Din datele noastre, MAI gestionează cele mai accesate evenimente de viaţă de către români. Patru dintre ele – naşterea, căsătoria, divorţul şi decesul – au fost digitalizate. Totul s/a făcut prin acest proiect”, a scris ministrul Bogdan Ivan pe Facebook.

Au fost transpuse în format digital peste 68 de milioane de acte de stare civilă, emise în ultimii 100 de ani.

 „Serviciile publice digitale sunt viitorul administraţiei din România, iar paşii pe care îi avem de făcut sunt clari. Digitizarea documentelor, optimizarea fluxurilor de lucru, interconectarea bazelor de date şi livrarea de servicii publice electronice vor aduce administraţia aproape de fiecare român!”, a mai spus Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării explică:

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...