Incendiu de 18 ore în depozitul în care poliţia ţinea dosarele cu dovezi

Data:

Share post:

Bunuri confiscate de poliție în anchetele penale au ars în urma unui incendiu care a cuprins luni seară o clădire cu cinci etaje de lângă Maternitatea Giulești, în Sectorul 6. În imobilul afectat de flăcări se afla și camera cu corpuri delicte a Poliţiei Capitalei.

Pompierii din Bucureşti au intervenit, luni seară, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în subsolul unei clădiri cu cinci etaje din strada Boișoara, unde, potrivit ISU, erau depozitate mase plastice, hârtie, textile și diverse alte obiecte.

Depozitul afectat are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, iar pentru stingerea focului pompierii au intervenit cu cel puțin zece autospeciale, operațiunea fiind îngreunată de lipsa hidranților.

Conform unui comunicat transmis marți de Poliția Capitalei, la subsolul clădirii era amenajată camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri aflate în custodia Direcției Generale de Poliție a municipiului București.

„La data de 2 octombrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu. Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului”, a transmis Poliţia Capitalei.

Cercetările în acest caz au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale sector 6, sub supravegherea Parchetului, pentru infracțiunea de distrugere din culpă.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...