Instanța Supremă a decis că faptele nu se prescriu în cazul milionarului Dragoș Dobrescu

Data:

Share post:

Milionarul Dragoș Dobrescu nu scapă de proces. Doi judecători au aplicat ordonanța Curții de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) care spune că faptele care aduc atingere intereselor Uniunii Europene, dar și cele de corupție nu se prescriu, așa cum a stabilit Curtea Constituțională în luna mai 2022, hotărâre întărită de Înalta Curte de Casație și Justiție care a decis că trebuie să se aplice principiul legii mai favorabile în aceste spețe.

Judecătorii Andrei Claudiu Rus – preşedinte, Cristina Rotaru-Radu și Ilie Iulian Dragomir au decis rejudecarea procesului în care a fost trimis în judecată milionarul Dragoș Dobrescu, membru al „grupului de la Monaco”, în timp ce judecătorul Andrei Claudiu Rus a fost de părere că faptele sunt prescrise și nu a dorit aplicarea deciziei CJUE din 2023.

„Prin semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană statele membre au transferat drepturile și obligațiile ce decurg din tratat de la sistemul lor juridic intern către cel al Uniunii, limitându-și suveranitatea și dând naștere unui corp de drept cu caracter obligatoriu, atât pentru cetățenii lor, cât și pentru ele însele”.

Continuarea în PRESShub.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...