Inteligența Artificială ar putea schimba modul în care gândesc analiștii din sistemul american de securitate

Data:

Share post:

Directorul Centrului de Informații Anticipative al Universității Naționale de Informații (NIU) a Statelor Unite, Jake Sotiriadis, propune o schimbare de cultură în interiorul sistemului național de securitate, pentru a dezvolta un mediu în care punerea la îndoială și gândirea creativă să fie încurajate.

Din cauza modelelor mentale depășite cu care sunt analizate crizele cu efect global, cum sunt războiul din Ucraina sau conflictul din Orientul Mijlociu, locotenent colonelul Jake Sotiriadis dorește ca personalul din armată și din comunitatea de informații să poată face legătura între bucăți disipate de informație, să identifice recurențe și anomalii și să pregătească potențiale scenarii viitoare în tandem cu instrumentele inteligenței artificiale generative.

Astfel ar putea crește capacitatea sistemului american de securitate de anticipare a conflictelor cu impact global. Studiul său, publicat on-line de către NIU, poate fi citit aici.

Continuarea în PRESShub.

 

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...