Mamă în stare critică după ce a luat paracetamol. I s-a făcut urgent un transplant de ficat

Data:

Share post:

O femeie, în vârstă de 33 de ani, din Galaţi, mamă a patru copii a ajuns în stare critică la spital după ce s-a intoxicat cu paracetamol.

Potrivit medicilor, starea ei s-a agravat brusc pentru că ar fi luat, fără recomandare, doze mari de paracetamol. Aceasta nu știa că are probleme medicale severe: o hepatită B mai veche, iar ficatul ei era extrem de afectat. Crezând că este răcită, a luat paracetamol, un medicament care se metabolizează în acest organ.

Pentru ca pacientă a intrat în comă medicii din Tecuci au transferat-o de urgență la Iași, unde a fost dusă direct la terapie intensivă. Abia în urma analizelor doctorii au aflat ce se întâmplase.

Pentru că ficatul nu mai funcționa, doar un transplant i-a putut salva viața. Norocul tinerei a fost că medicii au găsit repede un donator compatibil, o femeie de 56 de ani din București. A urmat o mobilizare exemplară a echipelor chirurgicale.

Femeia care a fost supusă operației de transplant, rămâne deocamdată sub supravegherea medicilor, potrivit ştirileprotv.ro.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...