Judeţ paralizat de zăpadă la mijloc de primăvară. Şcolile au fost închise, iar mai multe drumuri sunt blocate (VIDEO)

Data:

Share post:

La mijloc de primăvară, zăpada face ravagii într-un judeţ din Nordul României. Astfel, la Botoşani, toate şcolile au fost închise din cauza nămeţilor, iar circulaţia pe mai multe drumuri a fost restricţionată.

Până mâine judeţul de află sub cod portocaliu de ninsori şi vânt. Autorităţile au emis, miercuri la amiază, chiar şi un mesaj Ro-Alert pentru cetăţeni din cauza intemperiilor.

În prezent 21 de drumuri judeţene şi trei naţionale au fost închise din cauza ninsorii și a viscolului. Drumarii efectiv nu mai reuşesc să facă faţă troienelor. Autorităţile judeţene au transmis aă lucrează cu toate utilajele din dotare și cu utilajele puse la dispoziție de către primării. Asta deoarece contractul de deszăpezire a expirat la 31 martie.

72 de persoane din mai multe autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate de pompierii militari și voluntari, în ultimele ore. Șapte dintre ele au fost cazate la Primăria Mihălășeni, iar două la Primăria Unțeni. Alte trei persoane din localitățile Adășeni, Liveni și Drăgușeni, care trebuiau să ajungă la dializă, au fost preluate de un echipaj al ISU Botoșani și transportate la centrul specialitate din Botoșani.

De asemenea, pacienţii din judeţ care au nevoie de tratament vital au fost internaţi în spital din cauza drumurilor înzăpezite potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...