Judeţ paralizat de zăpadă la mijloc de primăvară. Şcolile au fost închise, iar mai multe drumuri sunt blocate (VIDEO)

Data:

Share post:

La mijloc de primăvară, zăpada face ravagii într-un judeţ din Nordul României. Astfel, la Botoşani, toate şcolile au fost închise din cauza nămeţilor, iar circulaţia pe mai multe drumuri a fost restricţionată.

Până mâine judeţul de află sub cod portocaliu de ninsori şi vânt. Autorităţile au emis, miercuri la amiază, chiar şi un mesaj Ro-Alert pentru cetăţeni din cauza intemperiilor.

În prezent 21 de drumuri judeţene şi trei naţionale au fost închise din cauza ninsorii și a viscolului. Drumarii efectiv nu mai reuşesc să facă faţă troienelor. Autorităţile judeţene au transmis aă lucrează cu toate utilajele din dotare și cu utilajele puse la dispoziție de către primării. Asta deoarece contractul de deszăpezire a expirat la 31 martie.

72 de persoane din mai multe autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate de pompierii militari și voluntari, în ultimele ore. Șapte dintre ele au fost cazate la Primăria Mihălășeni, iar două la Primăria Unțeni. Alte trei persoane din localitățile Adășeni, Liveni și Drăgușeni, care trebuiau să ajungă la dializă, au fost preluate de un echipaj al ISU Botoșani și transportate la centrul specialitate din Botoșani.

De asemenea, pacienţii din judeţ care au nevoie de tratament vital au fost internaţi în spital din cauza drumurilor înzăpezite potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...