Judeţ paralizat de zăpadă la mijloc de primăvară. Şcolile au fost închise, iar mai multe drumuri sunt blocate (VIDEO)

Data:

Share post:

La mijloc de primăvară, zăpada face ravagii într-un judeţ din Nordul României. Astfel, la Botoşani, toate şcolile au fost închise din cauza nămeţilor, iar circulaţia pe mai multe drumuri a fost restricţionată.

Până mâine judeţul de află sub cod portocaliu de ninsori şi vânt. Autorităţile au emis, miercuri la amiază, chiar şi un mesaj Ro-Alert pentru cetăţeni din cauza intemperiilor.

În prezent 21 de drumuri judeţene şi trei naţionale au fost închise din cauza ninsorii și a viscolului. Drumarii efectiv nu mai reuşesc să facă faţă troienelor. Autorităţile judeţene au transmis aă lucrează cu toate utilajele din dotare și cu utilajele puse la dispoziție de către primării. Asta deoarece contractul de deszăpezire a expirat la 31 martie.

72 de persoane din mai multe autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate de pompierii militari și voluntari, în ultimele ore. Șapte dintre ele au fost cazate la Primăria Mihălășeni, iar două la Primăria Unțeni. Alte trei persoane din localitățile Adășeni, Liveni și Drăgușeni, care trebuiau să ajungă la dializă, au fost preluate de un echipaj al ISU Botoșani și transportate la centrul specialitate din Botoșani.

De asemenea, pacienţii din judeţ care au nevoie de tratament vital au fost internaţi în spital din cauza drumurilor înzăpezite potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...