Judeţe izolate complet de nămeţi. Toate drumurile au fost închise

Data:

Share post:

Două judeţe din Moldova sunt complet izolate din cauza nămeţilor. Este vorba despre Botoşani şi Iaşi. CNAIR a anunțat închiderea circulației pentru toate mașinile pe drumurile din cele două judeţe unde este în vigoare o avertizare cod roșu de viscol și ninsori abundente.

”De la ora 21:30 se închide circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule în judeţele Botoşani şi Iaşi. Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme”, a transmis CNAIR.

Institiuţia a precizat că decizia are ca principal scop protejarea vieţii cetăţenilor, care ar putea rămâne blocaţi pe drum în propriile autovehicule. ”Precizăm că această măsură se aplică şi mijloacelor de transport persoane, aşa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricţiilor instituite”, a mai transmis CNAIR.

CNAIR precizează că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași. Avertizarea este valabilă în intervalul 05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00.

„Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum!”, atenționează Compania de Drumuri. Imediat după ce aceste fenomene meteorologice extreme provocate de vortexul polar vor înceta, utilajele CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația în cel mai scurt timp pe drumutile afectate, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sală (VIDEO)

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a...

Produs alimentar retras de urgenţă din magazine din cauza conţinutului periculos

Un sortiment de biscuiţi vânduţi în hipermarketurile Lidl a fost retras de urgenţă de pe rafturi. Compania a...

GRAV accident rutier pe Valea Oltului, în Vâlcea. Intervine elicopterul SMURD

Traficul rutier este blocat total pe drumul naţional DN7, în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, din cauza unui...

Bebeluş mort în drum spre spital. Familia spune că avea simptome de viroză

Un bebeluş, în vârstă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa în ambulanță, în drum spre spital. Familia fetiței...