Judeţe izolate complet de nămeţi. Toate drumurile au fost închise

Data:

Share post:

Două judeţe din Moldova sunt complet izolate din cauza nămeţilor. Este vorba despre Botoşani şi Iaşi. CNAIR a anunțat închiderea circulației pentru toate mașinile pe drumurile din cele două judeţe unde este în vigoare o avertizare cod roșu de viscol și ninsori abundente.

”De la ora 21:30 se închide circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule în judeţele Botoşani şi Iaşi. Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme”, a transmis CNAIR.

Institiuţia a precizat că decizia are ca principal scop protejarea vieţii cetăţenilor, care ar putea rămâne blocaţi pe drum în propriile autovehicule. ”Precizăm că această măsură se aplică şi mijloacelor de transport persoane, aşa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricţiilor instituite”, a mai transmis CNAIR.

CNAIR precizează că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași. Avertizarea este valabilă în intervalul 05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00.

„Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum!”, atenționează Compania de Drumuri. Imediat după ce aceste fenomene meteorologice extreme provocate de vortexul polar vor înceta, utilajele CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația în cel mai scurt timp pe drumutile afectate, potrivit monitorulbt.ro.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...