Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva agresorilor din timpul mitingului AUR de la Parlament

Data:

Share post:

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a depus luni, 15 mai, plângere penală la Poliție împotriva persoanelor care l-au agresat la Parlament în timpul mitingului organizat de partidul condus de George Simion pe 10 mai.

Ludovic Orban a dat declaraţii şi a formulat o plângere penală către Secţia 17 Poliţie, a transmis partidul Forța Dreptei.

Mai mulți parlamentari și simpatizanţi AUR au fost miercuri, 10 mai, protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat și şi-au jignit colegii, exprimându-şi dezacordul faţă de proiectul privind prevenirea separării copilului de familie, cât şi în afara Parlamentului, unde au ameninţat, au fost violenţi cu jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

Orban a spus atunci că nu i s-a permis accesul în Parlament pe la intrarea deputaţilor de către dispozitivul de jandarmi, în jurul clădirii fiind şi protestatari AUR, printre care „bătăuşi de profesie”, care l-au înjurat şi lovit cu coatele şi picioarele.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei a anunțat vineri, 12 mai, că va depune plângere penală împotriva celor care l-au agresat, la Parlament, afirmând că nu face acest lucru „din ranchiună personală”. „O fac pentru că violenţa nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenţi, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale”, a spus el.

Patru persoane au fost amendate pentru agresarea liderului Forței Dreptei.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...