Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva agresorilor din timpul mitingului AUR de la Parlament

Data:

Share post:

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a depus luni, 15 mai, plângere penală la Poliție împotriva persoanelor care l-au agresat la Parlament în timpul mitingului organizat de partidul condus de George Simion pe 10 mai.

Ludovic Orban a dat declaraţii şi a formulat o plângere penală către Secţia 17 Poliţie, a transmis partidul Forța Dreptei.

Mai mulți parlamentari și simpatizanţi AUR au fost miercuri, 10 mai, protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat și şi-au jignit colegii, exprimându-şi dezacordul faţă de proiectul privind prevenirea separării copilului de familie, cât şi în afara Parlamentului, unde au ameninţat, au fost violenţi cu jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

Orban a spus atunci că nu i s-a permis accesul în Parlament pe la intrarea deputaţilor de către dispozitivul de jandarmi, în jurul clădirii fiind şi protestatari AUR, printre care „bătăuşi de profesie”, care l-au înjurat şi lovit cu coatele şi picioarele.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei a anunțat vineri, 12 mai, că va depune plângere penală împotriva celor care l-au agresat, la Parlament, afirmând că nu face acest lucru „din ranchiună personală”. „O fac pentru că violenţa nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenţi, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale”, a spus el.

Patru persoane au fost amendate pentru agresarea liderului Forței Dreptei.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...