Ludovic Orban îi deschide lui Ioan Popa uşa la Forţa Dreptei

Data:

Share post:

Primarul Reșiței a participat la conferința Forța Dreptei,  președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban declară că l-ar vrea sub umbrela acesteia.

Prezent ieri la Reşiţa cu prilejul conferinţei organizaţiei judeţene, Ludovic Orban s-a arătat bucuros la varianta că primarul liberal al Reşiţei ar putea candida din partea Forţa Dreptei. „Ne leagă o prietenie de 20 de ani, de-a lungul cărora am fost pe aceleaşi baricade atât în interiorul PNL cât şi faţă de scena politică. Dar eu sunt preşedinte Forţa Dreptei, parte în Alianţa Dreapta Unită, şi evident că, în aceste alegeri, sprijin candidaţii alianţei. Aş fi fost bucuros ca Ioan Popa să candideze din partea noastră dar decizia îi aparţine. Atâta timp cât e candidat din partea altei formaţiuni politice, este opţiunea sa deşi i-ar fi stat mult mai bine alături de noi”, a spus Orban după conferinţa judeţeană de ieri, la care Popa a fost invitat de conducerea organizaţiei.

Lucru pe care Orban îl consideră normal şi firesc într-o democraţie. Mai ales că, în opinia sa, actuala conducere a PNL a transformat partidul într-o unealtă a PSD iar dacă cineva mai votează cu PNL, de fapt votează PSD. Asta deoarece votul pentru PNL este un vot pentru menţinerea PSD la putere ca partid principal de guvernământ. În acest context, Orban le transmite colegilor din PNL că „cine se consideră liberal trebuie să vină la Forţa Dreptei”. Și tot în acest context a venit și invitația adresată lui Popa.

Prilej cu care primarul Reșiței a rostit un mesaj considerat de Orban ca unul politicos şi de colaborare pe proiecte importante pentru Reşiţa. „Acum trăiesc un moment mai puţin plăcut, unul de ruptură, când o parte dintre cei de dreapta au înghiţit în sec şi încearcă să meargă mai departe într-o formulă hotărâtă altundeva decât aici, la firul ierbii. O altă parte au hotărât că, vorba lui Petre Ţuţea, «cu stânga nu poţi nici cruce să-ţi faci». Unii dintre cei de dreapta înţeleg că e greu cu stânga. Vă felicit că aţi avut dârzenia şi curajul de a vă desprinde şi a merge pe un alt drum”, a spus Popa.

Politica din ultimii 25-30 de ani i-a arătat liberalului de la Primăria Reşiţa că este posibil ca unele falii să se desprindă. „Insist să lăsăm întotdeauna uşile deschise între noi pentru că, de fapt, suntem o mare familie de dreapta. Mult succes în activitatea pe care o desfăşuraţi şi fiţi convinşi că întotdeauna veţi avea în mine un partener de nădejde”, a încheiat Popa.

Aşadar un mesaj „politicos”, despre uşi deschise, rostit de liberalul Popa în timp ce Ludovic Orban consideră că i-ar sta bine la Forţa Dreptei. Apoi o invitație făcută lui Popa de conducerea Forța Dreptei Caraș-Severin în timp ce, la „Express live”, același Ludovic Orban a spus că întotdeauna a relaționat bine deopotrivă cu Ioan Popa dar și cu Romeo Dunca. Cu alte cuvinte, sâmbătă a fost data alegerilor la Forța Dreptei Caraș-Severin dar și…. ziua ușilor deschise. În paralel, în oraș, PNL-ul deja strânge semnături pentru candidaturile lui Ioan Popa și Romeo Dunca.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...