Dorel Onaca intră în cursa pentru Primăria Capitalei. A fost decorat de Iliescu și Băsescu

Data:

Share post:

Partidului România Mare și-a anunțat candidatul la Primăria Capitalei. Este vorba de Dorel Constantin Onaca, membru fondator al PMP, fost consilier de stat la Cotroceni şi fost senator.

Partidului România Mare și-a anunțat candidatul la Primăria Capitalei

Dorel Onaca este candidatul Partidului România Mare la Primăria Capitalei. Anunţul a fost făcut duminică, 31 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele formaţiunii, Victor Iovici”, informează PRM într-un comunicat.

Cine este Dorel Constantin Onaca

Potrivit comunicatului, Dorel Constantin Onaca este doctor în Drept, avocat în Baroul București și lector universitar. În trecut, a deținut funcția de prim-vicepreședinte al PRM, în perioada când Corneliu Vadim Tudor era președintele partidului. De asemenea, a fost senator PRM în legislaturile 2000-2004 și 2004-2008. Mai mult, a ocupat poziția de șef al Cabinetului Președintelui României, Traian Băsescu.

„A fost reprezentantul României în bordul de conducere al Agenţiei Europene de Siguranţă Maritimă. Este decorat cu Ordinul Naţional în Grad de Cavaler pentru Merit şi Serviciu Credincios, de către doi Preşedinţi ai României – Ion Iliescu şi Traian Băsescu”, se mai arată în comunicat.

Recent, Onaca a renunțat la PMP și s-a alăturat PRM. Florin Crețu Muscalu, un om de afaceri și absolvent al Facultății de Finanțe și Bănci de la Universitatea Sextil Pușcariu din Brașov, este candidatul PRM pentru Primăria Brașov.

În cadrul conferinței au fost prezenți și lideri ai unor filiale AUR care au migrat la PRM: Mădălina Răduț, care conduce organizația de tineret AUR din orașul Ungheni, județul Mureș, și Florian Mirea Diaconu, fostul președinte al AUR Giurgiu.

Cine mai candidează pentru Primăria Capitalei

Pentru Primăria Capitalei, din partea partidului AUR va candida Mihai Enache. Coaliția PSD – PNL va avea un candidat comun, pe Cătălin Cîrstoiu.

Nicuşor Dan dorește încă un mandat pentru București, reprezentând partidul Forţa Dreptei, în timp ce în cursa pentru alegerile de la Primăria Generală a Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal, un partid fondat de Dan Voiculescu, va candida Cristian Popescu Piedone.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...