Ludovic Orban le-a împărțit liberalilor trandafiri roșii și un formular de adeziune la PSD. Nicolae Ciucă a răbufnit

Data:

Share post:

Votul de încredere pentru învestirea Guvernului a început cu un val de ironii la adresa PNL. Parlamentarii din partidul Forța Dreptei alături de liderul lor, Ludovic Orban, au împărțit liberalilor trandafiri roșii și un formular de adeziune la PSD.

Votul de învestire a Guvernului condus de Marcel Ciolacu a început în Parlament. Ludovic Orban, fostul premier al PNL, a fost protagonsitul unui moment inedit, după ce parlamentarii din Forța Dreptei au început să le împartă liberalilor câte trei trandafiri roșii și un formular de adeziune la PSD. Acest moment a întrerupt discursul premierului desemnat Marcel Ciolacu.

Gestul lui Orban a fost considerat un semn de protest față de coaliția de guvernare dintre PNL și PSD. Fostul premier a străbătut toată sala de plen cu trandafirii în mână. Mai mult decât atât, liderul Forța Dreptei a lăsat un trandafir și la pupitrul lui Nicolae Ciucă, actualul șef al PNL. Acest incident a durat câteva minute, timp în care Ciolacu nu și-a mai continuat discursul.

Nicolae Ciucă a răbufnit la adresa lui Ludovic Orban

Nicolae Ciucă nu a trecut cu vederea gestul fostului său coleg, căruia i-a replicat că i-a plăcut să guverneze alături de PSD. „Când ați fost premier cu PSD vă plăceau trandafirii”, i-a strigat fostul premier lui Ludovic Orban. De asemenea, nici reacția lui Marcel Ciolacu nu a întârziat să apară, mai ales, pentru că Ludovic Orban era aplaudat de parlamentari. „Presupun că îl aplaudați pe Ludovic Orban pentru cele întâmplate în timpul pandemiei, la UNIFARM”,a spus premierul desemnat.

Ședința comună a celor două camere parlamentare, pentru învestirea guvernului Ciolacu a fost deschisă, neoficial de George Simion, liderul AUR, și senatoarea independentă Diana Șoșoacă. Senatoarea a ținut să spună, chiar înainte de a pleca de la tribună, că ea este „singura opoziție” din Parlament. Mai mult decât atât, Diana Șoșoacă i-a cerut lui Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului, să mai spună câteva cuvinte. Senatoarea i-a transmis liderului PNL că „începe să îmi placă de dumneavoastră domnule președinte”, după ce Ciucă i-a permis să se adreseze, din nou, parlamentarilor.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...