Mircea Coșea nu crede în „patriotismul economic” promis de PSD: „E aberant!”

Data:

Share post:

Mircea Coșea nu crede în „patriotismul economic” propus de PSD, în programul de guvernare. Celebrul economist susține că este vorba doar despre „o manipulare electorală”, deci nimic concret.

Mircea Coșea crede că proiectul privind „patriotismul economic” al PSD nu va avea șanse de reușită.

„Situația economică e foarte grea, bugetul e în situația în care este, PNRR-ul e în întârziere, avem rate foarte mari și așa mai departe. Eu aștept din partea acestei coaliții a noului Guvern, un program economic adevărat nu niște cârpeli sau niște aberații pentru că problema cu patriotismul economic este aberantă.

Se scrie foarte mult astăzi în lume despre acest lucru și e categorisit ca fiind absolut o manipulare electorală, populistă pentru că acest patriotism economic, care poate fi tratat din trei puncte de vedere, e foarte greu de aplicat în condițiile în care faci parte dintr-un sistem european, în condițiile în care nu poți să iei niște măsuri împotriva capitalului străin, pentru că fără acest capital străin economia României cade.

Deci, este o chestiune care probabil că place unora care au început să fie aburiți de faptul că suntem tratați de capitalul străin ca fiind o colonie, că suntem sclavii altora. Lucrurile aici trebuie spuse cu foarte mare grijă”, a declarat profesorul Mircea Coșea, la Antena 3.

Verdictul lui Mircea Coșea, în cazul impozitării progresive. Celebrul profesor, fost ministru în anii ’90, nu crede nici în impozitarea progresivă.

„Impozitarea progresivă, nu știu dacă e bună sau nu. În unele țări a dat rezultate, în altele nu a dat. În România nu e aplicată pentru că impozitarea progresivă trebuie să aibă o bază informatică foarte bine pusă la punct. Aici nu vorba de impozitarea progresivă a salariului ci a veniturilor, ori noi nu avem o evidență a veniturilor, nu putem să avem o evidență pe termen scurt.

Noi avem nevoie de un singur lucru important acum, și anume, schimbarea atitudinii față de mediul de afaceri. Mediul de afaceri e singurul care creează valoare în România”, a mai comentat Mircea Coșea.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...