Mircea Coșea nu crede în „patriotismul economic” promis de PSD: „E aberant!”

Data:

Share post:

Mircea Coșea nu crede în „patriotismul economic” propus de PSD, în programul de guvernare. Celebrul economist susține că este vorba doar despre „o manipulare electorală”, deci nimic concret.

Mircea Coșea crede că proiectul privind „patriotismul economic” al PSD nu va avea șanse de reușită.

„Situația economică e foarte grea, bugetul e în situația în care este, PNRR-ul e în întârziere, avem rate foarte mari și așa mai departe. Eu aștept din partea acestei coaliții a noului Guvern, un program economic adevărat nu niște cârpeli sau niște aberații pentru că problema cu patriotismul economic este aberantă.

Se scrie foarte mult astăzi în lume despre acest lucru și e categorisit ca fiind absolut o manipulare electorală, populistă pentru că acest patriotism economic, care poate fi tratat din trei puncte de vedere, e foarte greu de aplicat în condițiile în care faci parte dintr-un sistem european, în condițiile în care nu poți să iei niște măsuri împotriva capitalului străin, pentru că fără acest capital străin economia României cade.

Deci, este o chestiune care probabil că place unora care au început să fie aburiți de faptul că suntem tratați de capitalul străin ca fiind o colonie, că suntem sclavii altora. Lucrurile aici trebuie spuse cu foarte mare grijă”, a declarat profesorul Mircea Coșea, la Antena 3.

Verdictul lui Mircea Coșea, în cazul impozitării progresive. Celebrul profesor, fost ministru în anii ’90, nu crede nici în impozitarea progresivă.

„Impozitarea progresivă, nu știu dacă e bună sau nu. În unele țări a dat rezultate, în altele nu a dat. În România nu e aplicată pentru că impozitarea progresivă trebuie să aibă o bază informatică foarte bine pusă la punct. Aici nu vorba de impozitarea progresivă a salariului ci a veniturilor, ori noi nu avem o evidență a veniturilor, nu putem să avem o evidență pe termen scurt.

Noi avem nevoie de un singur lucru important acum, și anume, schimbarea atitudinii față de mediul de afaceri. Mediul de afaceri e singurul care creează valoare în România”, a mai comentat Mircea Coșea.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...