Ludovic Orban: PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar şi dacă va fi susţinut de PNL, decât într-o singură situaţie

Data:

Share post:

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat că PSD nu va câștiga alegerile prezidențiale nici dacă va fi susţinut de PNL, decât dacă în turul doi se va confrunta cu un candidat naționalist extremist. Orban a mai spus că dacă ar ajunge el în turul doi, ar bate candidatul PSD.

Ludovic Orban, despre candidații la alegerile prezidențiale

PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar şi dacă va fi susţinut de PNL, decât într-o singură situaţie, dacă în turul doi se va confrunta cu un candidat nationalist extremist care să nu poată fi votat de electoratul decent, educat, de centru dreapta”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban s-a arătat convins că dacă el ar ajunge în turul doi al prezidențialelor, ar învinge candidatul PSD: „Dacă PSD va intra în turul doi cu mine, un candidat de centru dreapta rezonabil, decent, cu experienţă, care are ce spune, eu sunt convins că PSD va pierde alegerile. Sunt un om realist şi în mod evident în gândirea strategică pe care o am nu exclud nicio variantă, astfel încât să fie generată o formulă de susţinere a unui candidat de centru dreapta care să intre sigur în turul doi, dar asta va depinde de conjunctura politică”.

Ludovic Orban a mai afirmat că mereu candidatul PSD la prezidențiale a fost președintele partidului, iar acum Marcel Ciolacu tot spune că va fi alt candidat pentru a nu deveni o țintă.

Ce a spus Ciolacu despre candidatul PSD la prezidențiale

Marcel Ciolacu a susținut de mai multe ori că s-a schimbat cutuma în partid și că președintele formațiunii nu mai e automat candidatul la prezidențiale.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale – n.r.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a declarat, recent, președintele PSD.

Șansele ca Nicolae Ciucă să fie candidatul PNL la prezidențiale

De cealaltă parte, Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că liderul partidului, premierul Nicolae Ciucă, are profil de candidat la prezidențiale.

„PNL va susţine pentru funcţia de preşedinte un lider puternic, un lider care va uni, nu unul care să dezbine, va susţine acolo un om educat moral, un om educat. Din punctul nostru de vedere, trebuie să fie o figură care trebuie să se ridice peste stânga, dreapta, centru, trebuie să fie un om pentru toţi românii”, a declarat Ionuţ Stroe, la Prima News TV.

Întrebat dacă acesta va fi Ciucă, Stroe a răspuns: „Da, foarte probabil, corespunde profilului descris”.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...