Ludovic Orban: „Lucian Bode trebuie să plece. O victimizare ieftină de doi bani”

Data:

Share post:

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că Lucian Bode trebuie să plece de la conducerea Ministrului de Interne în urma cazului de plagiat, considerând că menţinerea acestuia în funcţie ‘afectează grav interesul naţional şi orice normă de conduită morală’.

În opinia lui Ludovic Orban, „dacă el (n.r. Lucian Bode) nu este demis, la fel de vinovat ca Bode este Iohannis, Guvernul, conducerea PNL, conducerea PSD, conducerea UDMR, conducerea coaliţiei, pentru că tolerează să aibă într-o funcţie atât de importantă, cum este funcţia de ministru al Internelor, care este şi mai importantă în perioada respectivă”.

„Arderea pe rug în piaţa publică’… o victimizare ieftină de doi bani. Bode trebuie să plece, nu înţelege lucrul asta, dar este evident pentru orice om de bun simţ că Bode trebuie să plece. Dacă el nu este demis, la fel de vinovat ca Bode sunt Iohannis, Guvernul, conducerea PNL, conducerea PSD, conducerea UDMR, conducerea coaliţiei, pentru că tolerează să aibă într-o funcţie atât de importantă, cum este funcţia de ministru al Internelor, care este şi mai importantă în perioada respectivă, pentru că ministrul de Interne este implicat în negocierea atingerii unui obiectiv major, cum este intrarea în spaţiul Schengen. Menţinerea lui Lucian Bode în această funcţie, practic, este vinovăţia tuturor acestor actori politici, care de fapt afectează grav interesul naţional şi afectează orice normă de conduită morală în ceea ce priveşte funcţionarea unui Guvern într-o ţară democratică”, a declarat Ludovic Orban la RFI.

Tribunalul Sălaj a respins, marţi, ca nefondată, cererea ministrului de Interne, Lucian Bode, de suspendare a deciziei Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ (UBB) din Cluj-Napoca de reanalizare a tezei sale de doctorat. Hotărârea este în primă instanţă, cu drept de recurs. UBB informase, încă din 24 noiembrie 2022, că a reluat analiza tezei de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, în urma apariţiei în spaţiul public a unor noi suspiciuni de plagiat. Comisia de etică a universităţii a stabilit, cu privire la teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate.

După decizia Tribunalului Sălaj, ministrul de Interne a anunţat că a depus o nouă plângere în instanţă.

„Lupta pentru adevăr continuă! Procedural, decizia de astăzi (n.r. marţi) a Tribunalului Sălăj este una firească în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunţat, înainte ca instanţa să dea un verdict. Este firesc ca instanţa să nu mai poată admite solicitarea iniţială din moment ce această comisie a emis deja un act, Hotărârea nr.1 de anul acesta, ignorând dosarul aflat pe rolul tribunalului, care urma să se pronunţe. Este evident că altfel ar fi arătat decizia tribunalului dacă Comisia de Etică nu ar fi cedat presiunilor de a fi ‘parţiali şi subiectivi’, de a da ‘un verdict de plagiat fără niciun fel de judecată’, de ‘a-l arde pe Bode pe rug, în piaţa publică’, aşa cum preşedintele Comisiei a recunoscut public.

Aşa cum alţii au ales să mă discrediteze şi eu am dreptul să îmi apăr demnitatea. Lupta mea pentru adevăr nu se opreşte aici, ea abia acum începe. Ca atare, am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universităţii ‘Babeş-Bolyai’, în vederea desfiinţării ei în integralitate, precum şi a aspectelor subsecvente statuate în această decizie. Demersurile vor continua, pentru că, în ciuda tuturor presiunilor care se fac pentru „arderi pe rug”, este la fel de firesc ca adevărul să primeze şi legea să fie respectată în cazul tuturor”, a scris Bode, marţi, pe Facebook.

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...