Mâncare expirată, mucegai şi mobilier deteriorat în căminele de bătrâni din Argeş

Data:

Share post:

Primele controale făcute, luni, de echipele care verifică azilele din judeţul Argeş au scos deja la iveală primele probleme. Unele dintre aşezămintele în care sunt îngrijite persoanele vulnerabile serveau alimente expirate, obiectele sanitare erau vechi, iar în spaţii erau acoperite cu mucegai.

Patru echipe de control au început, luni, verificările în căminele de bătrâni din judeţul Argeş. În prima zi a controalelor au fost verificate 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, fiind descoperite nereguli.

”În unele locaţii, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne şi produse din carne, peşte. Alte locaţii sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit şi mobilierul din băi, dar şi cel din curţi: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, ţevi ruginite, geamuri sparte. Mai multe imobile nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Şi nici măcar extinctoare”, a transmis, luni seară, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

El a precizat că ceea ce au găsit echipele de control în căminele de bătrâni care sunt acum verificate ”va atrage sancţiuni”.

Controalele masive declanşate luni în toată ţara vin ca urmare a dezvăluirilor şocante legate de azilele groazei din judeţul Ilfov.

În judeţul Argeş, funcţionează 50 de centre pentu vârstnici, dintre care 44 private şi şase publice, potrivit News.ro.

 

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...