Marcel Ciolacu: „Dacă nu intram în coaliţie, acum aveam 60%. La ce ne folosea?”

Data:

Share post:

Marcel Ciolacu a declarat că PSD ar fi avut un scor de 60%, dacă nu forma o coaliție cu PNL. Premierul a precizat că o decizie ca din 2024 să se formeze aceeași coaliție va fi luată dacă un astfel de proiect are susținerea românilor.

Marcel Ciolacu: „Dacă nu intram în coaliţie, acum aveam 60%. La ce ne folosea?”. Premierul a participat, vineri, la conferința județeană PSD Hunedoara.

„La ce ne folosea să avem 60%, dar o țară cu fonduri europene blocate, o țară care era într-o criză socială, o țară și-o guvernare care nu-și găseau eficiența? Am intrat cu inima deschisă, susținut de colegii mei, și am reușit în această coaliție să aducem coerență guvernamentală, împreună cu PNL. Asta nu înseamnă – aici Paul Stănescu are rolul cel mai important – că eu, Marcel Ciolacu, voi lua o decizie care va dăuna PSD. Asta nu înseamnă că vom trăda PSD. Să fii responsabil și să iei o astfel de decizie într-un moment complicat nu e o rușine. Câteodată, procentele contează mai puțin față de angajamentul pe care îl avem fiecare față de România și de oameni”, a declarat preşedintele PSD.

Legat o posibilă coaliție sau alianță în 2024 cu PNL, premierul a spus că este posibil să fie formată aceeași coaliție, dar a dat asigurări că nu va lua vreodată decizia de a intra într-o alianță care nu are un proiect pentru România.

„De câte ori spun că e posibil ca din 2024 să formăm aceeași coaliție, poate formăm o alianță, imediat apare veșnicul Breaking News – PSD și PNL fac liste comune. „Care-i președintele, care-i premierul?”. Eu și colegii mei din conducere partidului nu o să luăm niciodată o decizie a unei alianțe care n-are un proiect de țară pentru România. Nu o să luăm o decizie, dacă acel proiect nu este susținut de români, dacă noi, împreună cu orice formațiune politică am dori să facem acest proiect, nu avem credibilitate în fața românilor. Așa funcționează lucrurile într-o democrație consolidată după 33 de ani. Am depășit momentele pompieristice în care se făceau guvernele trăgând din căciulă, fiindcă așa se făceau, știm cu toții. Au spus foarte clar că așa s-au împărțit portofoliile”, a precizat Marcel Ciolacu.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...