Marcel Ciolacu: „Statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă” la ce a făcut Austria / Liderul PSD susține că românii au dreptul să boicoteze firmele austriece

Data:

Share post:

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că fiecare român are dreptul să reacționeze în felul său propriu la decizia politicienilor austrieci de a bloca aderarea noastră la Schengen. Acesta a mai spus că dacă Austria a dat un asemenea vot nedrept și „statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă”.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care, miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că „nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităților publice”.

Ciolacu: „Statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă” la atitudinea Austriei
„Eu susţin în continuare că dacă decidenţii din Austria au găsit de cuviinţă să voteze total nejustificat şi împotriva unei recomandări a Comisiei Europene, aceea ca România și Bulgaria să adere la Schengen, atunci cred că şi statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă. (…) În continuare consider că statul român trebuie să facă acest lucru.

Repet: Austria a votat din interese mici, meschine, care ţin de alegerile interne. Nu ai dreptul la acest nivel să-ţi exprimi un vot în funcţie de interesele tale politice locale. Vorbim de ceea ce ne-a unit când s-a format UE”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ce spune liderul PSD despre boicotarea firmelor austriece

Președintele PSD a mai afirmat că românii trebuie să susțină firmele românești, iar dacă țin să boicoteze companiile austriece după votul din Consiliul JAI, atunci sunt liberi să o facă.

„În primul rând, românii trebuie să apeleze la companiile româneşti. Noi trebuie să ne implicăm ca aceste companii, chiar şi bănci, cum e CEC, cu capital românesc, să fie mai prezente în mediul de afaceri. E cu totul altceva. (…)

Boicotul fiecăruia dintre noi pentru umilinţa la care ne-a supus Austria e cu totul altceva. Fiecare dintre noi avem dreptul să reacţionăm personal faţă de gestul făcut nu de austrieci, ci de cei care, vremelnic, conduc acum statul austriac”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...