Marcel Ciolacu: „Statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă” la ce a făcut Austria / Liderul PSD susține că românii au dreptul să boicoteze firmele austriece

Data:

Share post:

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că fiecare român are dreptul să reacționeze în felul său propriu la decizia politicienilor austrieci de a bloca aderarea noastră la Schengen. Acesta a mai spus că dacă Austria a dat un asemenea vot nedrept și „statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă”.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care, miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că „nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităților publice”.

Ciolacu: „Statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă” la atitudinea Austriei
„Eu susţin în continuare că dacă decidenţii din Austria au găsit de cuviinţă să voteze total nejustificat şi împotriva unei recomandări a Comisiei Europene, aceea ca România și Bulgaria să adere la Schengen, atunci cred că şi statul român e îndreptăţit să răspundă cu aceeaşi monedă. (…) În continuare consider că statul român trebuie să facă acest lucru.

Repet: Austria a votat din interese mici, meschine, care ţin de alegerile interne. Nu ai dreptul la acest nivel să-ţi exprimi un vot în funcţie de interesele tale politice locale. Vorbim de ceea ce ne-a unit când s-a format UE”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ce spune liderul PSD despre boicotarea firmelor austriece

Președintele PSD a mai afirmat că românii trebuie să susțină firmele românești, iar dacă țin să boicoteze companiile austriece după votul din Consiliul JAI, atunci sunt liberi să o facă.

„În primul rând, românii trebuie să apeleze la companiile româneşti. Noi trebuie să ne implicăm ca aceste companii, chiar şi bănci, cum e CEC, cu capital românesc, să fie mai prezente în mediul de afaceri. E cu totul altceva. (…)

Boicotul fiecăruia dintre noi pentru umilinţa la care ne-a supus Austria e cu totul altceva. Fiecare dintre noi avem dreptul să reacţionăm personal faţă de gestul făcut nu de austrieci, ci de cei care, vremelnic, conduc acum statul austriac”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...