Mario De Mezzo, declaraţii HALUCINANTE, după ce a intrat cu maşina Prefecturii pe contrasens: „Înțeleg că sancțiunile se pot aplica doar dacă este un agent constatator”(VIDEO)

Data:

Share post:

  • Prefectul de Olt Mario De Mezzo a condus maşina instituţiei pe contrasens. Fapta s-a petrecut, vineri, pe strada Ana Ipătescu din Slatina, în zona sediului Muzeului Judeţean.
  • Liberalul confirmă încălcarea Codului Rutier însă dă asigurări că nu va fi sancţionat, deoarece niciun poliţist nu a constatat fapta, conform legislaţiei în vigoare.
  • Cu câteva ore înainte încălcarea Legislaţiei Rutiere, De Mezzo posta un clip electoral pe TikTok în care sufla în etilotest şi îi provoca pe toţi politicienii să o facă.

Aflat la volanul autoturismului Prefecturii, De Mezzo a circulat pe contrasens pe strada Ana Ipătescu și pe o porțiune a străzii Sevastopol, care este și ea cu sens unic.

Motivul a fost o coloană de mașini pe strada Vederii, determinându-l să evite intersecția cu strada Sevastopol pentru a parca în fața Muzeului Județean Olt, în ciuda faptului că încalcă regulile rutiere.

Cu toate că i s-a atras atenția că a condus pe contrasens până la locul de parcare, unde a participat la un eveniment cultural, prefectul județului a manifestat indiferență, afirmând că nu știa că strada este cu sens unic, deși zona era semnalizată corespunzător.

O jurnalistă a informat conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar un echipaj s-a deplasat la fața locului pentru a demara o cercetare. Cu toate acestea, prefectul părăsise deja locul, revenind cu mașina în sens invers, inclusiv în spate, chiar în condiții de vizibilitate redusă într-o curbă.

„A fost o greșeală onestă care se poate întâmpla oricăruia dintre noi”

Contactat telefonic, Mario De Mezzo a admis că a circulat pe contrasens, arătând că a uitat când trebuie să vireze şi a intrat spre Muzeul Judeţean cu o stradă mai devreme.

El spune că „a fost o greșeală onestă care se poate întâmpla oricăruia dintre noi”.

„Coboram pe Vederii și am făcut stânga spre Muzeul Județean și am făcut stânga cu o stradă mai devreme. A fost o greșeală onestă care se poate întâmpla oricăruia dintre noi. Probabil că am mers 20 metri pe contrasens, probabil, iar la plecare, pentru că mi-am dat seama, colegii masă mi-au semnalizat că am făcut această greșeală, la plecare am dat cu spatele ca să nu continui mersul pe contrasens. Deci a fost o greșeală onestă care se poate întâmpla oricăruia dintre noi, a fost pe străduța care duce spre Muzeul Județean și care, într-adevăr, are un circuit cu sens unic și probabil că au fost 20 metri până când mi-au semnalizat colegii dvs. această greșeală”, a declarat Mario De Mezzo.

Cu lejeritate, prefectul a mai spus că n-avea cum să vină nicio maşină din sens opus.

„Eu am mers doar porțiunea dreaptă până când i-am văzut pe colegii dvs. adică 20m cu totul. Și nu a fost, n-a venit nicio mare, nicio mașină din față. Oricum nu venea nimeni pentru că era un eveniment la care mergeam și era străduța aceea cu circuit închis”, a afirmat el.

Întrebat dacă ar trebui să fie sancţionat, prefectul Mario De Mezzo a declarat că acest lucru nu este posibil din moment ce niciun poliţist nu l-a văzut când încălca flagrant legea.

„Din ce știu eu, doar dacă agentul constatator constată cu propriile lui simțuri că s-a întâmplat o contravenție – m-am interesat, este contravenție care se sancționează cu două puncte de contravenție. Şi nu a fost niciun agent constatator, înțeleg că sancțiunile se pot aplica doar dacă este un agent constatator care să facă lucrurile astea sau dacă este o înregistrare cu un aparat omologat. Am sunat la poliție și am întrebat sancțiunea este contravenție și poate fi de la avertisment scris sau verbal până la două puncte de penalizare”, a mai declarat Mario De Mezzo.

Poliţiştii spun că n-au găsit şoferul

Potrivit IPJ Olt, poliţiştii au putut doar să identifice autoturismul staţionat, dar nu şi şoferu.

„La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 14:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, cu privire la faptul că o persoană ar fi condus un autoturism pe un segment de drum pe care accesul autovehiculelor este interzis, pe strada Ana Ipătescu, din municipiul Slatina, județul Olt.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina, care au identificat autoturismul staționat, iar în interiorul sau langă acesta nu a fost găsită nicio persoană.

În cauză, au fost demarate verificările de către polițiștii Biroului Rutier Slatina, în vederea stabilirii situației de fapt și dispunerii măsurilor legale”, transmite IPJ Olt.

Context

Cu câteva ore înainte să circule la volanul unei maşini pe contrasens, De Mezzo posta un clip electoral pe TikTok în care sufla în etilotest şi îi provoca pe toţi politicienii să o facă.

Potrivit unor surse, prefectul a văzut din sediul Prefecturii că este un filtru al Poliţiei Rutiere pe bulevardul A.I. Cuza din Slatina. Atunci, a urcat a volanul maşinii şi s-a dus direct către echipajul de poliţie pentru a fi oprit şi testat, astfel încât să-şi poată desfăşura activitatea pe social-media.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...